Sarıyer'de taksici, sahipli kediyi ezip kaçtı
DHA

Dün saat 16.00 sıralarında İstanbul Sarıyer'deki Maden Mahallesi'nde Deniz Gümüş'e ait 'Bulut' isimli kediye yoldan geçen 34 THD 32 plakalı taksici çarptı.

Taksici yoluna devam ederken, kedi koşarak yolun karşısına geçti. Bulut isimli kedi yol kenarında öldü. Olay anları kameralara yansıdı.

"ADAM EMEKLİ, 70 YAŞINDA, GÖZLERİ GÖRMÜYOR DEDİLER"

Kedisinin başına gelenleri güvenlik kamerasından izleyen Deniz Gümüş, "İlk başta kediyi ön tekerin altına alıyor, şuradaki kapıya kadar altında sürüklüyor. Sonra altından, arka tekerinden çıkıyor. Çıktıktan sonra hayvan, can havliyle koşmaya başlıyor. Önce şuradaki duvara çarpıyor, sonra şuradaki köşeye gidiyor. Ben onu o köşede buldum. 10 saniye içinde hayvan ölmüştü. Hayvan altında bile kaldığında frene bassa, hayvan belki de birkaç kırıkla kurtulabilecek. Ama bile bile, göz göre göre hayvanı alıyor, buradan sürükleyerek götürüyor. Arkasına bile bakmıyor, daha da hızlanarak gidiyor. Kedimizi gömdük sonra taksinin bağlı olduğu durağa gittik. Durağın başındaki kişiye olayı anlattım, kamera kaydını gösterdim. Bana, 'Adam emekli, 70 yaşında, zaten gözleri de iyi görmüyor. Kedinizi görmemiştir' diyor. Böyle bir savunma ben ilk defa gördüm. Şikayetçi oldum kendisinden." dedi.

Sarıyer'de taksici, sahipli kediyi ezip kaçtı VİDEO

"REFLEKSLERİNİ KAYBEDEN İNSANLARIN BU MESLEĞİ YAPMAMASI GEREKİYOR"

Ayşenur Köse ise, "Burası ara sokak, burada küçük çocuklar ve hayvanların hepsi sokakta. Buradan herhangi bir aracın bu hızla geçmesi çok yanlış. Lütfen yerleşim yerlerindeki azami hızlarımıza dikkat edelim. Burası bir rampa, buraya bir kasis yapılması lazım, önlem alınmasını istiyoruz. Bir yaştan sonra reflekslerini kaybeden insanların bu mesleği yapmaması gerekiyor. Sonuçta can taşıyorsunuz aracınızda ve yolda da bir sürü canımız var, çocuk, hayvan fark etmez. Yoldaki bir hayvanı görmüyorsanız, siz 4 yaşında bir çocuğu ezdiğinizde bunu da hissetmezsiniz. O zaman bu mesleği yapmamalısınız." şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -1

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -2

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -3

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -4

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -8

Sarıyer'de taksicinin çarpıp kaçtığı kedi öldü -9

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)