Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu
DHA

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Zekeriyaköy'de, 21 Kasım Pazar akşamı, yaşadığı sitenin hemen yanındaki ormanda kızlarıyla köpeğini gezdiren Orhan Taştekil, iç kısımlara doğru giden tekerlek izlerini fark etti.

Araçla girilemeyen alandaki izleri takip eden Taştekil, ormanda kesilmiş at kafası ve parçaları buldu.

Taştekil, at etlerinin de alınarak götürülmüş olduğunu görünce durumu polis ve belediye ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine ormana gelen polis ekipleri inceleme yaptı. İnceleme sonucunda 2 atın kesildiği ve etlerinin getirilen naylon poşetlere konularak götürüldüğü, diğer organlarının orman içinde bırakıldığı anlaşıldı.

ETLERİ TAŞIMAK İÇİN GETİRİLEN NAYLON TORBALAR BULUNDU

Ayrıca olay yerinde, etlerin ayrılmasında kullanıldığı düşünülen bir küvet ile etleri taşımak için getirilen naylon torbalar da bulundu.

Kesilen at etlerinin, çevredeki kasap ya da lokantalara satılmış olabileceğini düşünen polis ekipleri, çevrede çalışma başlattı.

Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu

“YILKI ATLARI BUNLAR”

Orhan Taştekil, olaya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Açıkçası bu yol hiçbir şekilde ne kontrol ediliyor ne takip ediliyor. Yani burada piknik yapılıyor. İçki şişelerinden tutun da aklınıza gelecek her türlü pislik, aklınıza ne geliyorsa, buraya tinerciler de geliyor. Hiçbir şekilde yani ne belediye ne polis tarafından ne de jandarma hiçbir Allah'ın kulu buraya gelip de burada ne var ne yok diye bakmıyor. Neticede işte maalesef böyle bir olay oldu. Dün akşam itibariyle bu yoktu. Biz köpeğimizi gezdirirken bir baktık daha dün akşam olmayan araba izleri, anormal bir şekilde göze batıyor zaten. Sonra benim küçük kızım gördü. 'Baba şurada bir şeyler var. Ne olduğunu anlayamıyorum' dedi. Yaklaştım, baktım. İşte sizin de şimdi gördüğünüz görüntüler. Yılkı atları bunlar. Bunlar genelde yılın belli aylarında serbest bırakılır. O gariban hayvanlar sağda solda dolaşırlar. Belli ki, iki tanesini burada katletmişler.

Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu VİDEO

“ATLARI KESİP ETLERİNİ ALIP GÖTÜRMÜŞLER”

Yani şimdi kimsenin günahını alacak halim yok ama buralar bu kadar kontrolsüz olursa olacağı budur. Akşamları burada silahlar patlıyor. Açıkçası abarttığımı düşünmeyin yani gerçekten böyle. İndim, baktım, resimleri de çektik. Kızlarla birlikte hemen ilgili yerlere bildirdik. Atları kesip etlerini alıp götürmüşler. Şimdi tabii burada kalan belli kısımları var ama o etleri aldılar götürdüler. O etleri Allah bilir, bir kasaba mı sattılar, kendileri mi yediler bilmiyorum. Bunlardan her şey beklenir.

Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu

Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu

Sarıyer’de, ormanlık alanda kesilmiş atlar bulundu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)