Şanlıurfa'da çocuğa şiddet uygulayan esnafa tahliye
İHA

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Haleplibahçe Mahallesi’nde, bir çocuğu sokak ortasında havaya kaldırıp yere vurarak dövme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından çocuğa karşı darp gerekçesiyle tutuklanan esnaf Mahmut A.’nın yargılanmasına başlandı.

Hakkında, çocuğa karşı canavarca hisle yaralama suçlamasıyla iddianame hazırlanan Mahmut A., Şanlıurfa 6 Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya sanık Mahmut A. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses, Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, sanık avukatı ve Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezine üye Avukatlar Hacer Perihan Demirel ile Mehmet Beytekin duruşmada hazır bulundu.

"KOLUM SAKAT OLDUĞU İÇİN ÇOCUK YERE DÜŞTÜ"

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma için söz alan sanık Mahmut A., çocuğun sürekli dükkanına gelip kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

İki hafta boyunca okul çıkışı gelen çocuğun dükkanının camına vurup kaçtığını ileri süren Mahmut A., “Olay günü önce dükkana gelip su istedi. Suya tükürüp yere döktü. Ardından ise dükkanımın önündeki dubaya vurarak kaçtı. Çocuğa iki tokat attım. Kolum sakat olduğu için çocuk yere düştü. Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Sanık avukatı ise savunmasında, müvekkili hakkında sadece aleyhte delillerin toplandığını ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini belirtti.

Çocuğu havaya kaldırıp yere çarpan esnaftan ilginç savunma -2

"İNDİRİM GEREKTİREN DELİL YOK"

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına duruşmaya katılan Av. Hacer Perihan Demirel’de sanığın kendisini kurtarmak için soyut beyanlarda bulunduğunu belirterek, “Haksız tahrik indiriminin uygulanmasını gerektiren somut bir delil yok.” dedi.

Çocuğu havaya kaldırıp yere çarpan esnaftan ilginç savunma -4

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Beyanın ardından Avukat Hacer Perihan Demirel ile Mehmet Beytekin, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına duruşmaya katılma talebinde bulundu.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezinin katılma talebini kabul ederek, sanık hakkındaki tutukluluk süresi ve işlendiği iddia olunan suça ilişkin delillerin toplanmış olmasından dolayı sanık Mahmut A.’nın tahliye edilmesine karar verdi.

Şanlıurfa'da küçük çocuğu öldüresiye dövdü VİDEO

Çocuğu havaya kaldırıp yere çarpan esnaftan ilginç savunma -1

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)