Samsun'da denetime takılıp polislere küfreden sürücüye hapis cezası
İHA

2020 Aralık ayında Samsun-Ankara yolu Sarıışık mevkisinde seyir halinde olan tır sürücüsü Ö.S., bir yandan da TikTok hesabı üzerinden canlı yayın yapmaya başlamıştı.

Bir süre sonra hız sınırını aşıp radara yakalan Ö.S., Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetime takılmıştı.

POLİSLERE KÜFÜR YAĞDIRDI

Ö.S. de bunun üzerine polislere canlı yayında küfretmeye başlamış, trafik polisinin ise kendilerine edilen küfürlerin farkında olmadan kibar bir şekilde, "Kaptan hoş geldin. Ehliyetin ve ruhsatın. Sağ olasın" demesi canlı yayına yansımıştı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI, ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Tır sürücüsüne, hız sınırını aştığı gerekçesiyle 288 lira para cezası yazıldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise sürücü Ö.S.'nin polislere hakaret ettiğinin fark edilmesi üzerine görevli 4 trafik polisi, Atakum İlçe Jandarma Karakol'una başvurarak tır sürücüsü hakkında şikayetçi oldu.

Samsun'da denetime takılıp polislere küfreden sürücüye hapis cezası ViDEO

Samsun'da denetime takılıp polislere küfreden sürücüye hapis cezası

"POLİSLERE KASTIM YOK"

Ö.S. hakkında Samsun 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ö.S. mahkemede verdiği ifadede, "Olay günü ağzımdan kötü sözler çıktı. Ben seyir halindeyken o şekilde video çektim. Kendim yıllardan beri tır şoförlüğü yapıyorum. Biraz ağzım bozuktur. Benim hakaretim kesinlikle polis memurlarına değildi. O gün evden olumsuz bir haber almıştım.

"PİŞMANIM"

Biraz sinirlerim bozuktu. O yüzden öyle bir video çektim. Polis memurlarına karşı bir kastım yoktur. Ben yolda gördüğümde polis memurlarını aracıma alan bir insanım. TikTok adlı sosyal medya hesabımda tepkiler gelince ben de o gönderiyi sildim. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım." dedi.

1 YIL 9 AY HAPİS CEZASI ALDI

Davaya katılan polis memurları E.O., Y.Y., K.T. ve M.T. ise tır sürücüsü Ö.S.'den şikayetçi olduklarını söylediler. Mahkeme, tır sürücüsü Ö.S.'yi "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezasına çarptırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)