Pınar Gültekin soruşturmasında 'kovuşturmaya yer yok' kararı
AA & Ensonhaber

Muğla'da erkek arkadaşı tarafından canice katledilen Pınar Gültekin'in davasında yeni bir gelişme yaşandı.

AĞIRLAŞTIRMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Yürütülen soruşturma sonunda evli ve 1 çocuk babası Avcı hakkında 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede kardeş Mertcan Avcı hakkında da 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası talep edildi.

İddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

AVUKAT: CİNAYETİN PLANLI OLDUĞU APAÇIK ORTADA

Pınar Gültekin’in avukatı Rezzan Epözdemir, Muğla Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dosyayı aldığımız ilk günden itibaren bütün kamuoyu ve başsavcılık makamı, Cemal Metin Avcı üzerine yoğunlaşmıştı. O da zaten tutukluydu, nitelikli kasten adam öldürme suçundan. Bizler ısrarla, yazılı ve görsel basındaki demeçlerimizde, başsavcılık makamına sunduğumuz dilekçelerde soruşturmanın genişletilmesini istedik. Israrla bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini, cinayet işlenirken veya suç delilleri değiştirilirken, ceset yok edilirken mutlaka başkaca faaillerin olduğunu iddia etmiştik. Çünkü maktulenin boyu 1.83. Önce odunla yakılmaya çalışılmış, akabinde benzin temin edilmiş, benzin dökülmüş, sonrasında beton dökülmüş, bir varil içerisine cenin pozisyonunda konulmuş, sonrasında bir palet yardımıyla dereye atılmış. Şüphelinin telefonu da 3 parçaya ayrılmış ve değişik yerlere atılmış. Maktulenin en son sinyali burada çeksin diye Akyaka’da kırılıp, atılmış. Cinayetin son derece planlı olduğu apaçık ortada."

Pınar Gültekin soruşturmasında 'kovuşturmaya yer yok' kararı

'EK KOVUŞTURMAYA YER YOK' KARARI

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı'nın annesi A. Avcı ve babası S. Avcı ve akrabası olduğu öğrenilen Şükrü Gökhan O. hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne şahıslar hakkında verilen ek kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması yönünde itiraz etti.

Pınar Gültekin soruşturmasında 'kovuşturmaya yer yok' kararı

Pınar Gültekin soruşturmasında 'kovuşturmaya yer yok' kararı