Öz torunlarına tecavüz eden sapık dedeye 23 yıl hapis
DHA

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yaşayan, 6 ve 7 yaşlarında olan biri kız iki kardeş, öğretmenlerine öz dedeleri 74 yaşındaki C.Ö.'nün 6 yıl önce kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

3 AY BOYUNCA İSTİSMAR DEVAM ETTİ

Kardeşlerin 3 ay devam ettiğini ileri sürdüğü istismar iddiası üzerine gözaltına alınan dede, suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan dede hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

23 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Dede C.Ö. hakkında İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugünkü duruşmada karar verildi. Mahkeme heyeti, sanık C.Ö.'ye 'çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı' suçundan her iki çocuk için ayrı ayrı toplam 23 yıl hapis cezası verip, tutuklanmasına karar verdi.

DEĞİŞTİRİLEN ADRESE TEKRAR TEKRAR GİTTİ

Davayı izleyen İskenderun Kadın Platformu Avukatı Mehtap Sert, duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, "Tutuklanma sebebi dedenin, ailenin evini başka yere taşımasına rağmen yeni taşındığı apartmana girip çıkmasıydı. Bununla ilgili uzaklaştırma kararı alınmıştı. Bunun neticesinde hükümle birlikte tutuklandı. Çok mutluyuz, çocuğa istismarın affı olmaz ve çocuğa istismarın affının olmaması için elimizden gelen mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)