Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü
DHA

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan 32 yaşındaki Fatma Altınmakas, eşinin kardeşi tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

6 çocuk annesi kadın ve eşi, karakola giderek S.A'dan şikayetçi oldu.

6 ÇOCUĞUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Gözaltına alınan S.A., iki gün sonra serbest bırakıldı. Olaydan bir kaç gün sonra 38 yaşındaki Kazım Altınmakas, eşini 6 çocuğunun gözü önünde öldürdü.

Fatma Altınmakas’ın 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Bu arada gözaltına alınan Kazım Altınmakas, “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINA ALINDI

Fatma Altınmakas cenazesi ise ailesi tarafından Patnos ilçesine bağlı Özdemir köyünde toprağa verildi. Jandarma ekipleri, Gölağılı köyünde geniş güvenlik önlemi alırken, çiftin 3 ile 11 yaşları arasındaki 6 çocuğu, devlet koruması altına alındı.

Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü

SOSYAL MEDYA ‘SES OL’ DEDİ

Korkunç cinayet sosyal medyada gündem oldu. “FatmaAltınmakasaSesEl” etiketiyle binlerce tweet atıldı.

Fatma Altınmakas'ın ağabeyi İstanbul Barosu avukatlarından Mir Bedirhan Ayaz, kız kardeşinin anlatımlarının mahkeme tarafından kabul görmemesine isyan etti.

Ayaz, şöyle konuştu:

"12 Temmuz'da cinsel saldırı olduğu yönünde bize bir haber geldi. Ben de kardeşime şikayette bulunmasını söyledim. Eşi ile birlikte 12 Temmuz da şikayette bulundular. Aynı gün S.A. gözaltına alınıyor. Kız kardeşim kendi meramını anlatacak bir Türkçe'ye sahip değil. Tercüman atanması gerekirken tercüman atanmadı. Dolayısıyla verdiği ifadesinde darp, fiziki şiddet gibi terimler, hukuki terimler bunların ne olduğunu bilmiyor. Kendi beyanında S.A.'nın kendisine şiddet ve darp olmadığını söylemişse de Muş Adli Tıp Kurumu raporunda darp olduğu görülmüştür.

Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü

"KARDEŞİMİN İFTİRA ATTIĞINI SÖYLÜYOR"

Dolayısıyla burada büyük bir eksiklikler zinciri meydana gelmiştir. Şahıs, gözaltına alındıktan 2 gün sonra serbest bırakılıyor. İfadesinde kardeşimin kendisine iftira attığını söylüyor. S.A.'nın yeğeni K.A. da bu tür olaylara şahit olduğunu anlatmıştır. Maalesef tecavüzcü serbest bırakılıyor. Savcının tutulama talebi ile sevk ettiği mahkemede adli kontrol kararı salıverilmesi bizi hayretler içerisinde bırakıyor.

Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü

ADLİ KONTROL KARARININ KALDIRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Adli kontrol kararının kaldırılmasına yönelik itirazda bulundum. Maalesef talebimiz reddedildi. Bir üst mahkeme değerlendirecek. Umarım yürekli, adaletli, vicdanlı hakimlerimiz vardır. Bu işi güzel bir şekilde sonuçlandırırlar. S.A., 14 Temmuz'da bırakıldıktan sonra bu katliam meydana gelmiştir. S.A. bırakıldıktan sonra Kazım Altınmakas, 'Eşim, kardeşime iftira atmaktadır, dolayısı ile bu artık bir namus meselesi oldu. Bu işi temizlememiz gerekiyor' diye söylemlerde bulunuyor.

Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü

"EŞİN BANA İFTİRA ATTI"

S.A., Kazım Altınmakas ile irtibata geçerek; 'Senin eşin bana iftira attı. Benimle ailemizin kararı var. Sen bu kadını öldürmezsen, biz kendi ellerimizle hem seni, hem eşini, hem çocuklarını öldürürüz' diyor. Dolayısıyla Kazım bu işi tek başına, bireysel olarak yapmış olabilir ama bu işin altında bir plan ve komplo var. Coğrafyanın kadınlara bakış açısı maalesef belli.

"TOPLUMSAL BASKI"

Başka bir kadının da canına mal olmaması için bu tür durumlara hassasiyetle yaklaşılmalı. Bu gibi dosyalarda erkeğin beyanı esasa alınmamalı. Bu cinayet dosyası bir kişi tarafından bireysel olarak işlenmemiş toplumsal ve ailesel bir baskı sonucu işlendiğini mahkeme nezdinde de kanıtlanarak, bu vahşiler en ağır şekilde cezalandırılır.

Muş'ta kardeşinin tecavüz ettiği eşini öldürdü

"ÖZ KARDEŞİNİ DE ÖLDÜRDÜ"

S.A., 2005 yılında öz kardeşini öldürmüş bir katildir, bir tecavüzcüdür. Tecavüzcünün, katilin beyanı esas alındı. Kendi kardeşini öldüren bir insanın bu işi yapmaması için hiçbir neden yoktur. S.A., ağabeyini 2005 yılında öldürdüğünde yaşı küçük olduğu için şu an dışarıda. Davanın takipçisi olacağız."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)