Mersin'de kazada bacağını kaybetti, cirit atmada Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
DHA

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Ergün, 3 yıl önce trafik kazası geçirdi.

3 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sağ bacağından yaralanan Ergün, 3 ay hastanede yattı. Sağlığına kavuşan ancak sağ bacağını dizinden kaybeden Ergün, tedavisinin ardından taburcu oldu.

PROTEZ BACAK İLE CİRİT SPORUNA BAŞLADI

Ergün, protez bacakla yaşamına devam etti. Eğitimine ara vermeyen Ergün, 1 ay önce cirit sporu ile tanıştı. Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım Antrenörü Ahmet Sekman tarafından cirit atmada yeteneği fark edilen Ergün, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Mersin'de kazada bacağını kaybetti, cirit atmada Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

"HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASI"

Her gün Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ne gelerek çalışmalarını sürdüren Ergün, "Kazadan sonra engelim oluştu. Sağ ayağım dizden aşağısı kesildi. Hayata tutunmak için mücadele etmem gerekiyordu. Cirit atma sporu da mücadele amacım oldu. Fiziksel olarak kendimi güçlü hissetmek istiyorum. Hedefim Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmak. Bunun için sürekli çalışıyorum" dedi.

"ENGELLİLER KENDİLERİNİ DAİMA GÜÇLÜ HİSSETSİN"

Engelli vatandaşlara da seslenen Ergün, "Toplumun ne düşündüğünü ne söylediğini çok fazla önemsemesinler. Kendilerini daima güçlü hissetsinler. Eve kapanmasınlar ve mücadele etsinler. Spora, sanata yönelsinler" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)