Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Maltepe ilçesinde sahibi tarafından sokağa terk edilen pitbull cinsi köpek, korku dolu anlar yaşattı.

Özellikle yolda yürüyenlere saldırmaya çalışan pitbull, dakikalarca sokak ortasında başıboş dolaştı.

Bir türlü peşini bırakmadı

O sırada marketten çıkıp evine gitmek isteyen Mustafa Özen'e saldıran pitbull ile başka bir sokak köpeği, dakikalarca genç adamın peşini bırakmadı.

Korkusundan park halinde bulunan bir arabanın üstüne çıkan Mustafa Özen, uzun bir süre aşağı inemedi.

Sokak üzerinde ilerleyen bir otomobil, Özen'in yardımına yetişti.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar VİDEO

Neyse ki küçük sıyrıklarla atlattı

Köpeğin uzaklaşmasını fırsat bilen Özen, koşarak evine girerken, başıboş köpek sokaklarda dolaşmaya devam etti.

Köpeklerin saldırısı sonucu olayı küçük sıyrıklarla atlatan Mustafa Özen'in o anları ise çevrede bulunan bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

"Bu köpekler buraya ait değil"

Köpeklerin saldırısına uğrayan Mustafa Özen'in komşusu Cüneyt K. “Komşuma saldıran iki köpek var, birisi pitbull cinsi. Bu köpeğin yakalandığı söylendi fakat diğer köpek hala yakalanamadı. İki köpek de tasmalı fakat sahipsizler. Yani bu köpekler buraya ait değil. Komşum olan kişi köpekler saldırmaya başlayınca can havliyle kaldırıma koşup kendisini arabanın üstüne atarak köpeklerden kurtarıyor. O esnada başka bir otomobil gelip, kendisine yardım ediyor ve köpeklerden bu şekilde kurtulabiliyor.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

"Çocuklar yürüyerek okula gidiyor ve bizler korkuyoruz"

Köpeklerin saldırmasıyla ufak sıyrıklarla kurtuluyor. Daha sonra ambulans geldi ve gerekli kontroller yapılarak evine döndü. Fakat psikolojik olarak ciddi sıkıntısı oldu. Kendisi uzun süredir burada oturuyordu ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Köpekler saldırdıktan sonra çok korktu ve ne yapacağını bilemedi. ‘Araba gelmese ne yapacaktım onu bilmiyorum’ dedi. Burası çok kalabalık bir mahalle ve burada sabah erken saatlerde çocuklar yürüyerek okula gidiyor ve bizler korkuyoruz.” şeklinde konuştu.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

"Komşum bugün şanslıydı"

Cüneyt K. “Bu olaylar son dönemlerde olmaya başladı. Bu köpekler buraya bırakılmış çünkü bu hayvanlar tasmalı vaziyette. Fakat en büyük sıkıntı pitbullun olması. Biz bu saldırıyı çok ucuz atlattık ve inşallah komşumuz da kendisini bir an önce toparlar. Ama köpeklerin saldırdığı esnada araba geçmeseydi? İnşallah bunları bir daha yaşamayız. Köpeklerin ne tasması ne de sahipleri var. Bırakın tasmayı köpeklerin sahipleri yok, terkedilmiş durumdalar. Benim komşum bugün şanslıydı fakat yarın şanslı olacak mı?” diye konuştu.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

“Şikayetimizi yaptık”

Mustafa Özen, yaşadığı korku dolu anları ise DHA’ya anlattı.

Özen, kalçasından ve ayağından ısırıldığını ve park halindeki bir otomobilin üzerine çıktığını söyledi.

Sokaktan geçen otomobile binerek köpeklerden kurtulabildiğini belirten Özen, “Gerekli yerlere şikayetimizi yaptık çünkü bu konuda duyarlılık oluşmasını istiyorum.” dedi.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

“Yaklaşık bir dakika boyunca kurtulmaya çalıştım”

Özen, “Önce kaldırımda mücadeleye ettim, belimi ısırdı. Kurtulmak için karşı kaldırıma koştum. Yüksek bir yer aradım, bir arabanın üstüne çıktım. Pitbull beni takip etti ve ayağımı yakalayarak aşağı çekmeye çalıştı. Yaklaşık bir dakika boyunca kurtulmaya çalıştım. Ayakkabım ve montum yırtıldı. Bağırarak yardım istedim.

Şans eseri bir araç camı açık şekilde geçerken durdu, yardımcı olmaya çalıştı. Fakat ayağım pitbullun ağzında olduğu için hemen kendimi kurtaramadım. Bir anlık boşluk oldu kendimi arabanın içine attım. Çevredekiler sağ olsun polisi ve ambulansı çağırdı. Polis arkadaş da yardımcı oldu.” dedi.

Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

"Saldırgan bir köpeği kim sahiplenir?"

“Amacımız hem yasal mercileri harekete geçirmek hem de vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak” diyen Özen, şöyle devam etti:

“Ben küçük sıyrıklarla atlattım bu olayı ama, orada çocuk, yaşlı, engelli veya çocuklu bir aile olabilirdi. İki köpek de cins ama ikisi de sahipsiz, başıboş. Biri yakalanmış. Diğerini komşular, belediye ekipleri almadan önce sahiplenmiş. Bu da ilginç geldi bize açıkçası. Çünkü saldırgan bir köpeği kim teslim alır ki? Saldırgan bir köpek olduğunu bildirmeden sahiplendirmek doğruysa, bunu bilmiyorum. Çok mantıklı gelmedi. Aynı kişi pitbullun sahibi de olabilir belki. Bu durum araştırılabilir.”