Köpek kavgasında postacının kulağı ısırıldı
DHA

Karaman’ın Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi 155 numaralı Sokak'ta 2.5 yıllık postacı 25 yaşındaki Onur Kızıl, mahallede motosikletiyle posta dağıtımı sırasında iddiaya göre terrier cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Kızıl, ayağı ile kendini korumaya çalışırken, bu sırada sahiplerinden 19 yaşındaki Sezai Ç. ile tartıştı.

ISIRARAK KULAĞINI KOPARDI

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Sezai Ç., Kızıl'ın sağ kulağını ısırıp kopardı. Kopan kulağıyla ilk olarak Karaman Devlet Hastanesi'ne oradan da Konya'ya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Kızıl'ın, 4 saat süren ameliyatın ardından kulağı yerine dikildi. Ancak kan akışı sağlanamayınca kulak, yeniden çıkartıldı.

Postacının ısırılarak kopan kulağı yerine dikilemedi İZLE

“OĞLUM VAZİFE BAŞINDA BÖYLE BİR OLAYA MARUZ KALIYOR”

Kızıl'ın hastanedeki tedavisi sürerken olay karşısında şoke olduklarını belirten annesi Zeynep Sertan Kızıl, oğlunun yaşadıklarına tepki gösterdi. Anne Kızıl, “Köpeğin sahiplerinden olan küçük çocuğa, köpeğini döverim deyip, motosikletiyle işine devam etmek istiyor. O sırada çocuğun ağabeyi geliyor ve tartışmaya başlıyorlar. Oğlum, hadi git işine diye çocuğun ağabeyini hafifçe itiyor. Maalesef o genç delikanlı da oğluma vuruyor. Oğlum da motosikletten iniyor. Kavga ediyorlar. Diğer kardeşlerin de dahil olmasıyla kavga büyüyor. Genç delikanlı, oğlumun kulağını ısırıyor. Çok üzücü bir olay. Vazife başında olan oğlum böyle bir olaya maruz kalıyor.  Memurların görev başında saldırıya uğramalarını esefle kınıyorum. Bunların son bulması gerekiyor.” diye konuştu.

KOPAN KULAĞI DİKİLEMEDİ

Oğlunun kopan kulağını dikilemediğini belirten anne Kızıl, “Kulağı 4 saatlik operasyon sonucu yerine dikilmesine rağmen kan akışı olmadığı için geri alındı. Şu an işitme kaybı yaşayıp, yaşamadığını da bilemiyoruz. Kulağını kaybetti ama umutluyuz, yeniden kulağına kavuşacak. Tıp ilerledi, doktorlarımıza güveniyoruz.” dedi.

Köpek kavgasında postacının kulağı ısırıldı

"BABASI 'BAŞINI KOPARACAKSIN' GİBİ CÜMLELER KURMUŞ"

Sezai Ç.'nin serbest kalmasına üzüldüğünü belirten Kızıl, “Adalete güveniyorum. Sonucunu göreceğiz. Keşke olmasaydı. Çocuğun babası, benim çocuğum yerde kan içinde yatarken, 'bunun kulağını değil, başına koparacaksın' gibi cümle sarf etmiş. Böyle bir baba bilemiyorum, artık bir şey diyemeyeceğim.” şeklinde konuştu.

“HAYVANSEVER BİR AİLEYİZ”

Hayvansever bir aile olduklarının anlatan Kızıl, “Hala olayın şokundayız. Biz hayvansever bir aileyiz. Karaman Hayvanları Koruma Derneği'nin yönetiminde çalışan bir insanım. Oğlum yaralı hayvanları eve getirir, doktora götürürüz, onları barındırırız, besleriz. ‘Köpeği tekmeledi’ gibi yanlış şeyler söylemişler. Doğru değil. Olay köpek olayı da değil. Toplumumuzun kanayan yarasıdır; çocuklarımızın iyi eğitilememesi, sahip çıkılamaması.” ifadelerini kullandı.

Köpek kavgasında postacının kulağı ısırıldı

SERBEST BIRAKILDI

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan Sezai Ç., dün sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Sezai Ç., kardeşinin terrier cinsi köpeklerini hava aldırmak için dışarı çıkardığı sırada havlamasından korkan postacı Onur Kızıl'ın, kardeşine yönelik 'Köpeğini döverim' deyip küfrettiğini öne sürdü.

“CAN HAVLİYLE KULAĞINI ISIRDIM”

Bunun üzerine olaya kendisinin müdahil olduğunu belirten Sezai Ç., “Postacıya 'Ne oldu? Niye küfür ediyorsun? Bize söyleseydin, biz gereğini yapardık' dedim. Ben uyarmama rağmen, bana da küfürlü kelimeler kullandı. Bunun üzerine sinirlendim, tepki gösterim Kavga ettik. Annem, babam ve komşular geldi bizi ayırdı. Postacı arkadaşımız ileride motosikletine bindikten sonra tekrar bana hakaret etmeye devam etti. Ben de konuşma maksadıyla yanına gittim.

Köpek kavgasında postacının kulağı ısırıldı

Ben yanına yaklaştığımda bana vurmaya başladı. Yeniden kavga etmeye başladık. Kavga sırasında yere düştük. Benim edep bölgemi sıkınca ben de can havliyle ısırdım. O da kulağına denk geldi. Kulağı olmasa, bacağı veya kolunu o can havliyle ısıracaktım. Tabii koparmak için değil. Ondan kurtulmak için ısırdım. O sıkmaya devam edince, istem dışı dişlerim kilitlendi. Dişlerim kilitlenince arkadaşımızın kulağı ağzımda kaldı. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı.

Zaten bu olay olduktan sonra annem hemen kendi başörtüsünü çıkarıp, postacı arkadaşımızın kulağına tampon yaptı. Ben de hemen eve koşarak buz getirdim ve kulağı muhafaza altına aldık. İlk müdahaleyi yine biz yaptık. Daha sonra polisi ve ambulansı aradık. Biz olayın ardından kaçmadık. Bir yere gitmedik, yaralının başında durduk.” dedi.

Köpek kavgasında postacının kulağı ısırıldı

İKİNCİ KEZ GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

Genç postacının yaşadığı şiddet gündeme gelince, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli hakkında tekrar tutuklama kararı çıkardı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında "Karaman'da tartıştığı postacının kulağını ısırarak kopardı" şeklinde haber yapıldığı öğrenilmiştir. Bahse konu soruşturma Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olup, S.Ç. isimli şüpheli şahıs 21.06.2020 tarihinde duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama suçundan tutuklama talebiyle Karaman Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Karaman Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheli hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı uygulanmak suretiyle adli kontrol kararı verilmiştir. Şüpheli hakkında verilen bu karara, Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmiş, itiraz sonucunda Karaman Sulh Ceza Hakimliği tarafından şüpheli şahıs hakkında tutuklama kararı verilerek, şüpheli şahıs yakalanmış olup, Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)