Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı
DHA

Konya’nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında kar maskeli bir kişi, Metin Büyükşen (54) ile eşi Necla Büyükşen'i (55) pompalı tüfekle öldürdü.

Çiftin kızları Büşra Büyükşen (24), kendisine de tüfeğin dipçiğiyle vurulduğunu belirterek komşularının otomobili ile gittiği jandarmada o gece yaşananları anlattı.

Yaklaşık 3 yıl boyunca devam eden çalışmalarda katil zanlısı bulunamadı.

Çiftin oğlu Osman Büyükşen, hem sosyal medya hem televizyon aracılığıyla ailesinin katilini bulmak için büyük çaba sarf etti.

ÖZEL EKİP KURULDU

Osman Büyükşen'in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde cinayetin çözülmesi için özel ekip kuruldu.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı ViDEO

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

OPERASYON DÜZENLENDİ

Özel ekip tarafından, İsmil Mahallesi'ndeki birçok adrese operasyon düzenlendi.

Çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen, babası Muammer Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınarak jandarmaya götürüldü.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen'in öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak, ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, Şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KEŞİF ÇALIŞMALARI YAPILDI

Büyükşen çiftinin öldürüldüğü sırada evde bulunan Büşra Büyükşen iddiasına göre saldırganın tüfeğin dipçiğiyle başına vurmasından sonra ölü gibi davranıp yatak odasının penceresinden atlamış, yoldan geçen komşularına ait otomobille jandarmaya haber vermişti.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

Sorgulama kapsamında keşif için olayın meydana geldiği eve getirilen Büşra Büyükşen, olayın nasıl olduğunu, saldırganın nasıl eve girdiğini, kendisinin nasıl yatak odası camından atlayıp kaçtığını anlattı.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

OTOMOBİL KEŞİF ALANINA GETİRİLDİ

Büşra Büyükşen'in olay günü bindiği komşularına ait otomobil de keşif alanına getirildi.

Büşra Büyükşen otomobili nasıl durdurduğunu, hangi tarafa binip oturduğunu gösterdi.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

OSMAN BÜYÜKŞEN SORULAR SORDU

Keşif çalışmalarına Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutan yardımcıları katıldı.

Ölen çiftin çocuk doktoru olan oğlu Osman Büyükşen, zaman zaman kardeşi Büşra Büşükşen'e olay günüyle ilgili sorular sordu.

Saldırıda kurtulan Büşra'ya olay yerinde keşif yaptırıldı VİDEO

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Keşif sırasında Jandarma Komutanlığı ekipleri de evin çevresi ve mahallenin bazı noktalarında geniş güvenlik önlemi aldı.

Konya’da Büyükşen çifti cinayetinde 24 gözaltı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)