Kocaeli'de ev hapsindeki arkadaşını öldüren zanlıya müebbet hapis
DHA

Eski eşi Avukat Ezgi Ulugün’e tehditle cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada ev hapsinde tutulan Kaan Şensoy (34), iddiaya göre geçen yıl eylül ayında Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde kendisini ziyarete gelen ve birlikte içki içtikleri Erhan Dalbudak tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Olay sonrasında yakalanan Erhan Dalbudak ve yanındaki Hasan Özden tutuklandı. Hasan Özden, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“KORKUTMAK AMACIYLA YERE DOĞRU ATEŞ ETTİM”

Erhan Dalbudak daha önce görülen duruşmada, Kaan Şensoy ile birlikte evde alkol aldıklarını, Şensoy’un kendisine küfretmesinin ardından kavga ettiklerini belirterek, “Birbirimizi iteklemeye başladık. Korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Kaan'ı vurduğumu anlamadım. Üzerime gelmeye devam edince, aşağı inerek arabada uyuyan Hasan'ı uyandırdım. Arabayla bulunduğumuz siteden çıktık.” dedi.

Kocaeli'de ev hapsindeki arkadaşını öldüren zanlıya müebbet hapis

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Olayla ilgili karar duruşması, bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık Erhan Dalbudak, tutuksuz sanık Hasan Özden, Kaan Şensoy'un ailesi ve avukatlar hazır bulundu.

Bir önceki celsede savcı tarafından verilen mütalaanın okunması ile başlayan duruşmada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Erhan Dalbudak'ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

Kocaeli'de ev hapsindeki arkadaşını öldüren zanlıya müebbet hapis

DİĞER SANIK BERAAT ETTİ

Hasan Özden'in ise Erhan Dalbudak'ın talebi üzerine olay yerine oturmak için gittiğine ve savunmasının aksine kesin ve inandırıcı delil bulunamaması sebebiyle beraatine karar verildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)