Kayseri'deki tandır cinayetinde cezalar belli oldu
İHA

Kayseri’de 19 Mayıs tarihinden kayıp olarak aranan Firdevs Öztürk ve boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği eşi Mehmet Turhan çiftini bulmak için yapılan çalışmalar, dehşet verici bir cinayeti gün yüzüne çıkarmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, çiftin öldürülüp gömüldükleri ihtimali üzerinde yoğunlaşan cinayet dedektifleri, 9 Haziran tarihinde Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi'nde bulunan evlerinin tandırında çiftin cesedine ulaşmıştı.

KARDEŞİNİ ÖLDÜRÜP TANDIRA GÖMDÜ

Cinayetle ilgili Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf Turhan ve oğlu Bedirhan Turhan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, eşi Nejla Turhan ise ev hapsi cezası almıştı.

Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Yusuf Turhan ve Bedirhan Turhan, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Kayseri'deki tandır cinayetinde cezalar belli oldu

"BENDEN HARAÇ İSTEDİ"

Tutuklu sanık Yusuf Turhan, duruşmada verdiği ifadede, "Ağabeyim cezaevinden çıktıktan sonra musallat oldu. Benden haraç istedi. Bana mektup yolladı. 'Senin ciğerini sökerim, köpeklere atarım' diyordu. Ağabeyim, 'Bana ev vermezsen hayatı zindan ederim' diyordu. Benim kazandığım paraya göz dikiyordu. Şu an çok kötü durumdayım çünkü ağabey katili olarak yargılanıyorum. İkisini de öldürmek istemedim. Beni öldürmek istiyorlardı, kendimi korumak için böyle bir eylem yaptım. Çok pişmanım, beraatimi istiyorum." dedi.

Kayseri'deki tandır cinayetinde cezalar belli oldu

"ARALARINI DÜZELTMEYE ÇALIŞTIM"

Bir diğer tutuklu sanık Bedirhan Turhan ise savunmasında, "Amcam ve yengem ile aramda hiçbir husumet yok. Onları öldürmem için hiçbir sebep yok. Ben hep babamla amcamın arasını düzeltmeye çalıştım. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

KARDEŞ VE YEĞENE CEZA YAĞDI

Duruşmada söz hakkı verilen talihsiz çiftin kızları Ayşe Tellioğlu ise sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonunda, ağabeyini öldüren Yusuf Turhan'a 1'i ağırlaştırılmış 2 kez müebbet, Bedirhan Turhan'a 2 kez müebbet hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan sanık Nejla Turhan ise beraat etti.

Kayseri'deki tandır cinayetinde cezalar belli oldu

Kayseri'deki tandır cinayetinde cezalar belli oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)