Kayseri’de 'yemeği yaktın' dayağına para cezası

Kayseri’de yaşayan Serhat T. ile eşi Ü.R., geçen yıl 27 Aralık'ta ocak üzerinde unutulan yemek yüzünden tartıştı.

Yemek yanınca Serhat R., iddiaya göre eşi Ü.R.'nin boğazını sıkarak, tekme attı, ardından da cep telefonunu fırlattı.

Kulağına isabet etti

Telefon Ü.R.’nin sol kulağına isabet etti.

Yaralanan Ü.R.'nin şikayeti üzerine Serhat R. hakkında, 'basit yaralama' suçundan dava açıldı.

“'Yemek yandı, keşke kolun bacağın kopsaydı”

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Serhat R. ile eşi Ü.R. hazır bulundu.

Şikayetçi olmadığını söyleyen Ü.R., “Eşim ile sürekli kavgalarımız olurdu. Ancak, en şiddetli kavgamız bu oldu. Bana, 'Yemek yandı. Keşke kolun bacağın kopsaydı, sürekli bir şeyler yakıyorsun' dedi. Saldırdı, boğazımı sıktı, tekme attı. Koluma yumruk attı. Cep telefonunu sol kulağıma fırlattı. Şikayetçi değilim.” dedi.

“Kesinlikle darbetmedim”

Evde ders çalıştığı sırada mutfaktan yanık kokusu geldiğini anlatan sanık Serhat R. ise, “Yoğun bir duman olduğunu fark ettim. Ocaktaki yemek yanmış. Ocağın altını kapatıp, hemen camı pencereyi açtım. Eşimin uyuduğunu gördüm. Uyandırdım. Ardından dışarı çıktım. Eve geldiğimde bu konuyu konuşmak istedim. Çünkü daha önce de mısırı ocakta unutmuştu ve mısır yanmıştı. Aramızda bu yüzden tartışma çıktı. Kesinlikle darbetmedim.” ifadelerini kullandı.

Para cezası aldı

DHA’nın haberine göre mahkeme hakimi Birol Küçük, sanık Serhat R.'yi, 'basit yaralama' suçundan 168 adli gün karşılığı olan 3 bin 360 TL cezaya çarptırdı.

Hakim, sanığın cezasının hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.