Kayseri'de ‘Avcı' lakaplı seri katilin cezası onandı
DHA

Kayseri'de Hamdi Kayapınar (39), 1994 yılında henüz 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kardeşini iple boğarak öldürdü.

Kayapınar, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 'Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi.

6 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

Kayapınar, 1998-2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürdü. Polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı da yaraladı. Tutuklanıp yargılanan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

16 YIL YATIP, ÇIKTI

Kayapınar, 'Denetimli Serbestlik Yasası' kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, 16 yıl 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra Şubat 2017'de tahliye edildi.

Kayseri'de ‘Avcı' lakaplı seri katilin cezası onandı

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ DE ÖLDÜRDÜ

'Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar, 2 Ağustos 2018'de, merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi, Komando Caddesi'nde bir iş adamına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 47 yaşındaki emekli uzman çavuş Sami Yılmaz'ı, pompalı tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra beğendiği tabancasını gasbedip, kaçtı.

Olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evine yapılan baskınla yakalanan Kayapınar, tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak adam öldürme', 'yağma', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Kayapınar, geçen yıl 11 Şubat’ta ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de ‘Avcı' lakaplı seri katilin cezası onandı

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Sanık ve müşteki yakınları, İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz etti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, seri katil Kayapınar hakkında verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına yapılan itirazı karara bağladı.

Ceza dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itirazın reddine karar verdi.

CEZASI ONANDI

Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararında usule ve esas ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti.

Böylece, sanık Hamdi Kayapınar’ın cezası onanmış oldu. Ceza dairesi, oy birliği ile verdiği kararını Yargıtay yolu açık olmak üzere aldı.

Kayseri'de ‘Avcı' lakaplı seri katilin cezası onandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)