Kartal'da çocuğa saldıran pitbullun sahipleri serbest bırakıldı
AA

İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Gümüşpınar Mahallesi'nde sokakta oyun oynayan 9-10 yaşınlarındaki çocuk, sahibinin tasmasını elinde tuttuğu pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramış, köpeğin sahibi ve çevredekilerin müdahalesiyle ayrılan köpek sokaktan uzaklaştırılmıştı.

Hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alınırken, polis ekiplerince yapılan çalışmalarda köpeğin sahibi olduğu tespit edilen F.A. ve H.A, Kartal'da gözaltına alındı.

10 BİN LİRA CEZA UYGULANDI

Geçici hayvan barınağına teslim edilen köpeğin sahiplerine, 5199 Hayvanları Koruma Kanunu 14-L maddesine istinaden toplam 10 bin 434 lira idari para cezası kesildi.

Kartal’da 9 yaşındaki çocuğa pitbull saldırdı

SERBEST KALDILAR

F.A. ve H.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen 2 şüpheli, nöbetçi savcılığa çıkarıldı.

Savcılık, ifadesini aldığı 2 şüpheliyi, "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan adli kontrol altına alınmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler F.A. ve H.A'nın "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Kartal'da çocuğa saldıran pitbullun sahipleri serbest bırakıldı

"ÇOCUKLARLA HER GÜN OYUN OYNARDI"

Şüphelilerden H.A'nın emniyetteki ifadesinde, köpeğinin pitbull cinsi olmadığını savunarak "Şu ana kadar mahalledeki tüm çocuklarla her gün oyun oynayan bir köpekti. Herhangi bir insana saldırısı olmamıştı.

"YASAKLI IRK DEĞİL"

Yasaklı ırk ve saldırgan olmamasından dolayı ağızlık kullanmamaktaydım. Olayın yaşandığı gün bir anda komşumun çocuğunun sol ayağını ısırdı. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm." şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi.

Kartal'da çocuğa saldıran pitbullun sahipleri serbest bırakıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)