Karaman'da kadın suç örgütü liderinin yaptıkları pes dedirtti
DHA

Karaman'da, Ana lakaplı Aslı Dudu D.'nin liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik, 550 polisin ve narkotik köpeklerinin katıldığı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Karaman, Konya ve Eskişehir'de 10'u kadın 41 kişi gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Dudu D.'nin de gözaltına alındığı operasyonda, adliyeye sevk edilen 20 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 6'sı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 4 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest kaldığı operasyonda, 5 tabanca, 5 tüfek, 7 bıçak, 102 mermi, 23 kartuş, 450 uyuşturucu hap, 25 gram esrar, 13 gram metamfetamin ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre örgütün uyuşturucu ticareti yaptığı, uyuşturucu kullanmaya yer temin ettiği, küçük yaşta çocukları uyuşturucuya alıştırdığı ve özellikle kızların uygunsuz görüntülerini gizli kamerayla çekerek, tehdit ve şantajla şebeke adına uyuşturucu sattırıp, fuhuş yaptırdıkları kaydedildi.

Örgütün aynı zamanda kaçak silah ticareti yaptığı ve çok sayıda iş yeri ve evi kurşunladığı, silahlı yaralama olaylarına karıştığı öğrenildi. Ayrıca 'Ana' lakaplı Dudu D.'nin yardımcılığını da 'Dayı' lakabıyla tanınan kardeşi Yunus D.'nin yaptığı, oğlu Gökhan D.'nin ise yaklaşık 2,5 ay önce 'silahla adam yaralama' suçundan tutuklandığı belirlendi.

ÖRGÜTTEN AYRILMAK İSTEYENLERE İŞKENCE

Alınan ifadelerde Aslı Dudu D.'nin, uyuşturucu sattırıp, fuhuş yaptırdığı Güllü U.'yu (22) örgütten ayrılmak istemesi üzerine 2 gün boyunca boş evde aç ve susuz bırakıp, işkence yaptığı, kulağının dibinde tabancayla ateş ettirdiği ve saçlarını 3 numara kestirdiği ortaya çıktı.

Benzer işkenceleri örgütten ayrılmak isteyen İsmail D.'ye de 3 gün boyunca yaptığı öğrenildi. Örgütün, Konya'dan satmak için uyuşturucu maddeleri aldıkları kişilere çoğu zaman para yerine örgüt içindeki kadınlarla fuhuş yaptırdığı, böylece uyuşturucu maddeleri ücretsiz temin ettikleri de ortaya çıktı.

Karaman'da kadın suç örgütü liderinin yaptıkları pes dedirtti

HAKKINDA YAZI YAZDIRMAK İÇİN GAZETECİ TUTTU

Örgüt liderinin kendisini kamuoyunda iyi göstermek için yerel bir internet sitesinde çalışan gazeteciye hakkında haberler yaptırdığı ortaya çıktı.

Hakkındaki yazılarda Aslı Dudu D.'nin ilk evliliğini 16 yaşında yaptığını, şiddet gördüğü için boşandığını ve bir süre sonra ikinci evliğini gerçekleştirdiğini, bu evliliklerinden 2 oğlu olduğunu ve oğullarından birinin uyuşturucu kullanması üzerine verdiği mücadeleyi anlattırdığı öğrenildi.

Gazeteci de yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Karaman'da kadın suç örgütü liderinin yaptıkları pes dedirtti

Karaman'da kadın suç örgütü liderinin yaptıkları pes dedirtti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)