Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi
İHA

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, iddiaya göre Cengiz Öksüz isimli vatandaş, 4 gün önce kaybolan cins köpeği için kayıp ilanı verdi.

Evden kaçan cins köpeği bulan bir vatandaş ise Bağdat Caddesi’ndeki bir veterinere götürerek teslim etti.

Öksüz, dağıttığı ilanlar sonrası köpeğinin veterinerde olduğunu öğrenince kliniğe gitti.

Veteriner hekim ise köpek sahibine 4 bin liralık fatura ve sözleşme şartı çıkardı. Kendisinden izinsiz bir şekilde köpeği kısırlaştırılan vatandaş, ödeme yapmayı kabul etse de yapılacak olan sözleşmenin köpeğin tüm haklarını karşı tarafa bırakacağını belirterek reddetti.

TARAFLAR BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Veteriner kliniği personelleriyse sözleşme olmadan köpeği teslim etmeyeceklerini belirtince taraflar karakola geçerek birbirinden şikayetçi oldu.

Öte yandan gününün büyük bir çoğunluğunu Funny cinsi köpekle geçiren küçük çocuk ise gözyaşları içinde köpeğini alabilmek için ailesiyle birlikte saatlerce veteriner kliniğinin kapısında beklese de herhangi bir sonuç alamadı.

Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi

“KÖPEĞİMİN HERHANGİ BİR ONAY ALINMADAN KISIRLAŞTIRILDIĞINI ÖĞRENDİM”

Yaşanan olaya ilişkin konulan köpek sahibi Ercan Öksüz, şu ifadeleri kullandı:

“İş yerinde çalıştığım esnada köpek bir anda kapıdan çıkıp gidiyor. Daha öncesinde de çıkardı fakat dolaştıktan sonra geri gelirdi. Bu gidişinde ise geri gelmedi. Ben de kayıp ilanı çıkardım. Kısa süre sonra bir tanıdığımız beni arayarak köpeğimin Bağdat Caddesi'ndeki bir veterinerde olduğunu söyledi. Köpeğimin burada herhangi bir onay alınmadan kısırlaştırıldığını öğrendim. Normalde 15 gün olmadan kayıp dahi olsa kısırlaştırılamaz.

Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi

“KÖPEĞİMİN BURADA OLUP OLMADIĞI DAHİ BELLİ DEĞİL”

Normalde köpeği almış olmamız gerekiyordu fakat kendileri bize kısırlaştırma işlemlerinin ücretini talep ettiler. Ayrıca bir de sözleşme imzalatmaya çalıştılar. Ben gereken ödemeyi yaparım. Bizim rahatsız olduğumuz konu, köpeğin haklarının bu sözleşme ile karşı tarafa geçecek olması. İlk geldiğimizde 4 bin liralık bir masraf çıkarmışlardı. Köpeğimizi görmek istediğimizde ise bize göstermediler. Yani köpeğim burada olup olmadığı dahi belli değil. Çocuğum şeker hastası, bu durumdan çok fazla etkilendi. Her gün ağlayarak köpeğini istiyor.”

Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi VİDEO


İddiaları cevaplayan Veteriner Hekim Elif Kayan ise şu açıklamalarda bulundu:

“Ben kendilerine köpeklerini kısırlaştırdığımız için bir ödeme yapmaları gerektiğini söyledim. Sonuçta sahipli bir köpek. Kendisi bize teşekkür ederek borcunu ödeyeceğini söyledi. Biz buluşmak üzere randevulaştık. Biz bu tür olaylarda HAYTAP sözleşmesini kullanıyoruz. Karşı tarafa sözleşme imzalatıyoruz. Hem onların güvenliği için hem de kendi açımızdan durumu garanti altına alabilmek için.”

Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi

Kadıköy'de veterinerde 'mahsur köpek' krizi

Kayan, sözleşmenin imzalanması halinde köpeği teslim edeceklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)