Kadıköy’de bir kadın öldürüldü

Gece yarısı İstanbul’un Kadıköy ilçesi Osmanağa Mahallesi’ndeki bir kafede oturan Mihriban Arduç (63), mekana gelen Hakan Asilkan (63) tarafından silahla vuruldu.

Kanlar içinde yere yığılan kadının yardımına çevredekiler koşarken, saldırgan Hakan Asilkan olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kurtarılamadı

Kanlar içerisinde yerde yatan Mihriban Arduç, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kadıköy’de kadın cinayeti VİDEO

6 adet mermi kovanı bulundu

Olay yeri inceleme ekipleri yaptığı araştırmalarda, olay yerinde 6 adet mermi kovanı buldu.

Şüpheli Hakan Asilkan’ın kafeye gelişi ve kadını vurduktan sonra çevredekilerin panikle etrafa bakarken olay yerinden yürüyerek uzaklaşması güvenlik kamerasına yansıdı.

Kadıköy’de bir kadın öldürüldü

Şüpheli gözaltında

Olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, ‘Silahla Kasten Öldürme’ suçu ile ilgili, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik Kadıköy ilçesinde yürütülen çalışmalarda; 13 Ağustos 2022 tarihinde Kadıköy ilçesi Osmanağa Mahallesi’nde faaliyet yürüten bir kafede silah kullanıldığı bilgisi üzerine olay yerine intikal edilmiştir.

Yapılan kontrolde; E.M.A.(63) isimli şahsın birlikte yaşadığı aynı zamanda aynı iş yerini işlettikleri H.A.(63) isimli şahıs tarafından silahla vurulduğu, şüpheli şahsın olay yerinden uzaklaştığı anlaşılmış, E.M.A. isimli şahsın 112 unsurlarınca hastaneye intikali sağlanmış ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarda, şahıs aynı gün Kadıköy Bostancı'da görevlilerimizce yakalanmış, olayda kullandığı silah sakladığı yerden temin edilerek ele geçirilmiştir. Şahsın sorgulamasında ‘Kasten yaralama’ suçundan kaydının olduğu anlaşılmıştır. Araştırmalarda, olayın, şahıslar arasında çıkan kıskançlık tartışması yüzünden meydana geldiği anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında "Silahla Kasten Öldürme" suçundan tahkikata başlanmıştır.” denildi.

Öte yandan Mihriban Arduç ve Hakan Asilkan'ın bir süredir birlikte yaşadığı öğrenildi.

Kadıköy’de bir kadın öldürüldü

“Karı-koca gibiydiler”

Olayla ilgili konuşan Ümit Yıldız “Dün gece saat 00.00 sıralarında oldu. Hakan ağabey ve Mihriban abla çok iyi insanlardı. Hakan ağabeyden böyle bir şeyi yapmasını beklemezdik. Çok naif bir insandı kendisi, önceden emlakçılık işi yapıyorlardı. Sonradan kafe açtılar. Neden tartıştıklarını bilmiyoruz. Evli değillerdi ama yaklaşık 25 yıldır beraber yaşıyorlardı. Karı-koca gibiydiler. Birbirlerini çok seviyorlardı. Hakan Ağabey'in olayı neden yaptığını bilmiyorum. Mihriban ablanın son zamanlarda morali çok bozuktu. Hatta kendisi psikolojim bozuldu diyordu bizlere.” dedi

Kadıköy’de bir kadın öldürüldü

“İkisi de birbirinden şüpheleniyordu”

Arkadaşları Saadet Özcan ise "Temiz, dürüst ve işlerine çok bağlı insanlardı. Benim çok samimi arkadaşlarımdı. Son zamanlarda ikisinde psikolojisi bozuktu. Bu iş yerinde çok bunaldılar.  Mihriban abla en son bana Hakanın kendisinden soğuduğunu söyledi. Hakan Ağabey'de beni arayarak o da Mihriban abla için aynı şeyleri söylüyordu. Bende ikiniz de biraz birbirinizden uzaklaşın ve dinlenin biraz dedim. Ben gece 00.30 da haber aldım. Kıskançlık yüzünden olduğunu düşünüyorum. İkisi de birbirinden şüpheleniyordu.” diye konuştu.

Kadıköy’de bir kadın öldürüldü

Kadıköy’de bir kadın öldürüldü