İzmir'de, Yunanistan'ın denize attığı sığınmacıyı arama çalışmaları sürüyor
AA

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca denize atıldığı öne sürülen sığınmacının bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların bulunduğu Boğaz Adası'nın çevresinin yanı sıra Fener Adası ve Ayasandra mevkisindeki arama çalışmalarına devam ediyor.

KAYBOLAN SIĞINMACI ARANIYOR

Arama çalışmalarına uçak ve helikopter de katılıyor. Bu arada tedavileri tamamlanan 2 sığınmacı taburcu edildi.

Çeşme açıklarında, önceki gün sabah saatlerinde bir grup sığınmacının denizde olduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 3 kişiyi kurtarmış, yaşamını yitiren 3 kişinin cenazesine ulaşılmıştı. Bulunamayan 1 sığınmacı için de arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

İzmir'de, Yunanistan'ın ölüme terk ettiği göçmenlerin kurtarılma anları ViDEO

SIĞINMACILARIN ELLERİ KELEPÇELENİP DENİZE ATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'ın sahil güvenlik birimlerince elleri plastik kelepçelerle bağlanıp darbedilerek denize atıldığı kaydedilen sığınmacıların Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldığı anların görüntüsünü paylaşmıştı.

Sığınmacılar, Sakız Adası'nda 17 Mart'ta yakalandıklarını, bota bindirildiklerini ve elleri kelepçeyle bağlandıktan sonra denize atıldıklarını söylemişlerdi. Kurtarılan sığınmacılardan 1'inin tedavisi dün tamamlanmıştı.

İzmir'de, Yunanistan'ın denize attığı sığınmacıyı arama çalışmaları sürüyor

İzmir'de, Yunanistan'ın denize attığı sığınmacıyı arama çalışmaları sürüyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)