İzmir'de öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı
DHA

İzmir’in Buca ilçesi Çaldıran Mahallesi 433/12 Sokak'ta 57 yaşındaki Yazgül Soro'dan haber alamayan yakınları, durumdan şüphelenerek Soro'nun evine gitti.

Kapıyı açan Bülent Soro'nun uzaklaştırmaya çalışmasına rağmen içerin giren yakınları, Yazgül Soro'yu yatak odasında üzerinde sandalye ve eşyaların bulunduğu halıya sarılı bir şekilde buldu.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sinir krizi geçiren yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Yazgül Soro'nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

İzmir'de öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı

MUTFAKTA 6 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜP, HALIYA SARDI

Olay Yeri İnceleme ekipleri evin içerisinde ve talihsiz kadının cesedi üzerinde inceleme yaptı.

İlk belirlemelere göre, Yazgül Soro'nun evin mutfak kısmında 6 bıçak darbesi ile öldürüldüğü, daha sonra da yatak odasına taşındığı tespit edildi.

Yazgül Soro'nun cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İzmir'de öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı

KORKUNÇ CİNAYETİ ÖNCE OĞLU, ARDINDAN EŞİ İTİRAF ETTİ

Yazgül Soro'nun ilk bulunduğu anlarda, kapıda duran oğlu N.M.S. (28), iddiaya göre "Annemi ben öldürdüm." dedikten sonra olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Polis ekipleri N.M.S.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, Yazgül Soro'nun eşi Bülent Soro (58) da gözaltına alındı.

N.M.S.'nin annesi Yazgül Soro'yu öldürdüğü düşünülürken, cesedin bulunduğu sırada evde olduğu öğrenilen Bülent Soro'nun, emniyetteki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Bülent Soro'nun öğlen saatlerinde eşi Yazgül Soro ile tartıştığı, tartışmanın büyümesi üzerine eşini 6 defa karın bölgesinden bıçakladığı, daha sonra da ölen eşini yatak odasına taşıyarak saklamaya çalıştığı ortaya çıktı.

İzmir'de öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı

"EŞYALARI KALDIRDIK, CESET İLE KARŞILAŞTIK"

Öte yandan, Yazgül ve Bülent Soro'nun evinden gelen çığlıklar üzerine olay yerine giden mahalle sakini Savaş Yaslıdemir (41), yaşadığı korkunç anları gazetecilere anlattı.

Yaslıdemir, "Biz kapının önünde oturuyorduk, kadınların bağırış sesleri geldi. Bağırış seslerine yöneldik eve doğru gittiğimizde, içeri girdim ben, zaten kardeşi vardı, Bilgin ağabey ile içeri girdiğimizde, üstünden eşyaları kaldırdığımızda altında yüzükoyun yatan bir ceset ile karşılaştık. Ondan sonra hemen arkamızdan bekçiler geldi. Bekçiler geldikten sonra biz dışarı çıktık. Sonra polisler olaya müdahale ettiler, ambulans geldi. Kardeşleri, kız kardeşleri bağırıyordu, çığlık seslerine gittik biz oraya. Eşyaları kaldırdık, altından ceset çıktı." diye konuştu.

İzmir'de öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı

"KARISIYLA ZATEN ARASI PROBLEMLİYDİ"

Olay sonrasında Yazgül Soro'nun evine giden başka bir mahalle sakini Sevgi Yaldız (28) ise “Ben evdeydim, bağırıştan çıktım. Gittiğimizde yerde yatar bir haldeydi. Üstünde eşyalarla kırık sandalyeler vardı. Karısıyla zaten arası problemliydi." dedi.

Yazgül Soro'nun cinayeti ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)