İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı
DHA

İstanbul’un Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde trafiğe çıkması yasak olan forklift iş makinesi, 40-50 kilometre hızla gelerek, o sırada bakkaldan çıkan 9 yaşındaki Meryem Sarıboğa’nın ayağını ezdi.

Yere düşen Meryem, başını iş makinesinin demirlerine çarptı.

Hastaneye kaldırılan ve ilk müdahalesi yapılan Meryem'in kafasına platin takılarak, 80 dikiş atıldı ve ayağı alçıya alındı.

"KAFA İÇERİYE ÇÖKMÜŞ"

Kızının saniyelerle hayata tutunduğunu dile getiren baba Çetin Sarıboğa, "Kızımı annesi bakkala gönderiyor ekmek almaya. Bakkaldan çıkan kızıma forklift adlı bir araç, hızla gelip çarpıyor. Kızım dört gün hastanede kaldı. Kafasında 80'e yakın dikiş var. Bir de platin taktılar kafasına. Kızımın ayağındaki alçıyı dün çıkarttık. Bir buçuk ay yürüyemeyecek. Ayağı şişiyor zaten şu an. Kaza esnasında kızımın ayağından araç geçiyor ve kafasını da aracın demir kısmına vuruyor. Görüntülerde de var. Renkli tomografi çektik. Kafa içeriye çökmüş. Bir de o arabanın önünde üç metre uzun demir var yani kızım saniyelerle hayata tutunmuş." dedi.

İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı İZLE

"ADALET YERİNİ BULSUN"

Anne Mücahide Sarıboğa ise "O aracın zaten sokağa çıkma yasağı var ve kullanan kişinin de ehliyeti yokmuş. Onu da sonradan öğrendim. Kızım, eşimin de dediği gibi, o an saniye ile kurtuluyor. Ne gerekiyorsa, olmasını istiyorum. Kızımda da suç varsa ortaya çıkar zaten. Karşı tarafın suçu varsa, ortaya çıksın. Adalet yerini bulsun. Biz çok üzüldük. Böyle bir şey kimsenin başına gelmesin." diye konuştu.

İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı

"UFACIK BİR ÇOCUĞA HIZLA ÇARPIYOR"

Ailenin avukatı Seyit Sönmez de olaya ilişkin "Trafikte olmaması gereken bir iş makinesi, forklift dediğimiz, sadece marketlerde, fabrika alanlarında çalışması gereken bir iş makinesidir. Burada ise ufacık bir çocuğa hızla çarpıyor. Çocuk beyin travması geçiriyor. Burada mesele, trafikte olmaması gereken bir aracın çok rahat bir şekilde böyle bir ana cadde üzerinde sürekli gelip gitmesidir ki aracın şoförü de ben her gün o aracı çalıştığım yere götürürdüm diyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı

İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı

İstanbul'da forklift 9 yaşındaki kız çocuğuna çarptı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)