Iraklı turisti gasbeden taksici serbest bırakıldı
İHA

Kocaeli’nin Gebze ilçesi TEM otoyolu Şekerpınar Gişeleri mevkisinde Irak’tan Türkiye’ye gelen Irak vatandaşı L.A.A.A.L., İstanbul Havalimanı’ndan Sakarya’ya kendisini götürmesi için F.Ş. (35) isimli taksi şoförü ile anlaştı.

BİN 400 LİRAYA ANLAŞTILAR

Turist L.A.A.A.L., 1.400 TL karşılığında kendisini Sakarya’ya götürmeyi kabul eden F.Ş.’nin taksisine bindi. F.Ş. isimli taksici, L.A.A.A.L. ile yolda bir süre ilerledikten sonra araca arkadaşı S.K.’yi (35) da aldı.

GASBETTİLER

TEM otoyolu Gebze geçişinde taksiyi durdurarak araçtan inen F.Ş. ve S.K., bıçaklarla Iraklı turisti tehdit ederek 7 bin 500 Irak dinarı, 1.500 dolar ve 570 TL’sini gasbettiler.

Iraklı turisti gasbeden taksici serbest bırakıldı

Şahıslar, gece vakti gasbettikleri şahsı araçtan indirip yol ortasında bırakarak araçla uzaklaştılar. Yoldan geçen vatandaşlardan yardım isteyen Iraklı turist, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Kocaeli Emniyeti Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Yoldaki kameraları inceleme altına alan ekipler, L.A.A.A.L.’yi gasbeden şahısların kaçtıkları taksinin plakasını tespit etti.

GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili çalışmalarını derinleştiren ekipler, L.A.A.A.L.’yi soyan şahısların F.Ş. ve S.K. olduğunu belirledi. Ekipler tarafından dün İstanbul Fatih’de düzenlenen operasyonla, taksi şoförü F.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.

DİĞER ŞÜPHELİ CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ

Diğer şüpheli S.K.’nin ise tutuklu olduğu İstanbul’daki açık cezaevinden 28 Ağustos tarihinde izin alarak çıktığı, olaydan bir gün sonra ise tekrar teslim olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan F.Ş., Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyette yapılan işlemlerde benzeri suçlardan çok sayıda suç kaydının olduğu belirlenen F.Ş.’nin ifadesinde; suçlamaları reddederek, L.A.A.A.L.’den 450 TL para aldığını ve yolda giderken kendi isteği ile araçtan indiğini söylediği öğrenildi.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST KALDI

Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından zanlı, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkartılan şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da Iraklı turisti gasbeden taksici VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)