İkranur’un soruşturmasında gözaltına alınanların sorguları tamamlandı
DHA

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyü Kıran Mahallesi'nde, evinin yakınındaki bahçede geçen yıl 27 Haziran 2020 günü, 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan, Nazlı- Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, büyükbaş hayvanların yanına gitti.

Küçük İkranur geri dönmeyince, kardeşi ve kuzeni ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan Tirsi Ailesi, kızlarını bulamayınca jandarmadan yardım istedi.

Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. 370 hektar alanda yaklaşık 150 kişilik uzman ekibin iz takip ve kadavra köpekleri, drone ve termal kameralar ile aradığı İkranur, 3 gün sonra evlerinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy Deresi’nde ölü bulundu.

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -1

CİNAYET ŞÜPHESİNE ARAŞTIRMA

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturma sürüyor.

İlk tespitlere göre travmatik bulguya rastlanmayan İkranur'un ölüm nedeni, otopside yapılan çoklu organ incelemesi sonucu ortaya çıkacak.

Bedeninde cinayeti destekleyen herhangi bir bulgu tespit edilemeyen İkranur’un iç organlarından alınan parçalara, çoklu organ incelemesi yapılacak.

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -2

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla İkranur Tirsi'nin ölümünü araştırmak üzere görevlendirilen özel ekip ise çalışmalarına devam ediyor. Soruşturmada, kızın dereye düşerek öldüğü ya da öldürüldükten sonra dereye atılmış olabileceği ihtimalleri titizlikle araştırılıyor.

Bu kapsamda köyde, aralarında aile bireylerinin de yer aldığı 20 kişiden DNA örneği alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen DNA örnekleri inceleniyor.

İkranur’un soruşturmasında gözaltına alınanların sorguları tamamlandı VİDEO

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -3

HALA VE AMCA ADLİYEDE

Sır perdesinin aralanması için jandarma ekipleri, İkranur Tirsi’nin ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cuma günü 7 kişiyi gözaltına aldı.

Küçük kızın dedesi, amcası, 3 halasının da yer aldığı 7 kişinin, sorgusu tamamlandı. Şüphelilerden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, küçük kızın amcası S.T. ile halası A.T., adliyeye sevk edildi.

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -4

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -5

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -6

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -7

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -8

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -9

İkranur’un soruşturmasında amca ve hala adliyede -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)