Gaziantep'teki saldırganın emniyet önüne geldiği anlar

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünde dün akşam saatlerinde hareketlii anlar yaşanmıştı.

Üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyen saldırgan, tekbir getirmeye başladığı esnada polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Yaralı saldırganın hastanedeki tedavisi sürerken olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kimliğini tespit ettiler

İHA'nın haberine göre saldırganın 32 yaşındaki Ümit Koçyiğit olduğu tespit edildi. Müdahale öncesinde defalarca ikaz alan Ümit Koçyiğit, polislerin üzerine yürümeye başlamasıyla ayak bölgesinden 8 kurşunla vuruldu.

Gaziantep'teki saldırganın emniyet önüne geldiği anlar

Elindeki poşeti yere atınca fark edildi

Hedefi ve amacı tam olarak bilinmeyen saldırgan Ümit Koçyiğit'i ilk fark eden ise Emniyet Müdürlüğü girişindeki güçlendirilmiş kulübede nöbet tutan polisler oldu. Asayiş Bürosu Cinayet Büroda da görev yapmış olan ve olay anında nöbet tutan polis memuru saldırganın elindeki poşeti bıraktığını ve tekbir attığını görünce yanındaki meslektaşını da ikaz ederek hemen beton blok arkasına mevzilendi. Bir taraftan şahsı uzaklaşması ve yera yatması için uyaran polisler diğer taraftan ise şahsın belinden sarkan kabloları ve elindeki tetiği fark etti. Polisler o anda bölgede bulanan tüm meslektaşlarını ''bomba var'' diyerek ikaz etti. İkaz üzerine mevkilenen polisler silahlarına sarıldı.

Üzerindeki düzenek sahte çıktı

Bomba imha uzmanının kontrollerinin ardından Koçyiğit’in üzerindeki düzeneğin gerçek bomba olmadığı belirlendi.

Şubat ayında psikolojik tedavi gördü

DHA'nın haberine göre ise Ümit Koçyiğit'in yapılan araştırmada 'hırsızlık' ve 'uyuşturucu' suçlarından 20 civarında kaydı bulunduğu belirlendi. Polis ekiplerinin yaptığı detaylı araştırmada Ümit Koçyiğit'in, psikolojik sorunları da bulunduğu ve son olarak şubat ayında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde psikiyatri bölümünde tedavi olduğu ortaya çıktı.

Bağlantıları araştırılıyor

Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, emniyete yaya olarak gelen ve kendisine canlı bomba izlenimi veren Ümit Koçyiğit'in terör örgütleri ile bağlantısını ve kullanılıp kullanılmadığını da detaylı araştırıyor. Yakınları ve irtibatlı olduğu kişilerin bilgisine başvuran polisler, Koçyiğit'in psikolojik sorunlarından dolayı mı yoksa terör örgütlerinin yönlendirmesi ile mi eylemi yaptığını belirlemeye çalışıyor. Hastanede tedavisi süren Koçyiğit'in ise şu ana kadar konuya ilişkin ifadesine başvurulmadığı öğrenildi.

Gaziantep'teki saldırganın emniyet önüne geldiği anlar

Emniyet önüne geliş anı kamerada

Canlı bomba paniğine neden olan Koçyiğit’in Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde yaşattığı korku dolu anların saniye saniye yansıdığı güvenlik kamera görüntüsüne İHA ulaştı. Koçyiğit’in yayan olarak ara caddeden bölgeye geldiği görüldü.

2016'da 3 polis şehit düştü

Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne geçmişte de 2 ayrı saldırı düzenlenmişti. 1 Mayıs 2016'da Emniyet Müdürlüğü'ne DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 20'nin üzerinde polis ve sivil yaralandı. Saldırıda ayrıca minibüsü kullanan DEAŞ'lı terörist İsmail Güneş, parçalanarak öldü.

10 Ocak 2017'de ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 1 kişi, üzerindeki kurusıkıdan çevrilme tabancayla polise ateş açarak içeri girmeye çalıştı. Polisin de ateşle karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmada 1 polis yaralanırken, saldırgan öldürüldü. Yapılan araştırmada saldırganın akli dengesi bozuk Müslüm Kasar olduğu ve terör bağlantısı bulunmadığı ortaya çıktı.

Gaziantep'teki saldırganın emniyet önüne geldiği anlar

Gaziantep'teki saldırganın emniyet önüne geldiği anlar