Gaziantep'te nişanda silah sıkan magandaya ceza
İHA

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Kozluyazı Mahallesi’nde yapılan nişan esnasında gelin ve damada yüzük takan C.K. (47) isimli şahıs, yüzük merasimi sonrası bir anda belindeki tabancayı çıkardı.

Tabancayı gören gelin ve damat ile diğer konuklar engellemeye çalışsa da C.K. isimli şahıs havaya 14-15 el ateş etti.

KORKU ANLARI KAMERADA

O anlarda gelin ve damat ile birlikte çevrede bulunan diğer davetliler ve çocukların panik anları ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Gaziantep'te nişanda silah sıkan magandaya ceza VİDEO

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda havaya ateş edilme anlarında çevredekilerin kendilerini korumaya çalışması ve panik anları dikkat çekerken, olayın duyulmasının ardından Jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Gaziantep'te nişanda silah sıkan magandaya ceza

JANDARMA AFFETMEDİ

Yapılan çalışma sonrası tabancayı ateşlediği tespit edilen C.K. ile M.K isimli şahısların evinde arama yapıldı. Arama sonucu 22 adet 9 mm tabanca mermisi ele geçirildi.

Gaziantep'te nişanda silah sıkan magandaya ceza

48 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Olay sonrası tabanca ile havaya ateş ettiği tespit edilen şüpheli C.K. isimli şahsa, Gaziantep Valiliğince Çevre Kanunu’nun 44 H maddesine muhalefet suçundan 48 bin 200 TL idari para cezası uygulandı.

Olay sonrası gözaltına alınan şüpheli şahıslar, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Gaziantep'te nişanda silah sıkan magandaya ceza

VALİ GÜL UYARDI

Sokakta yapılan düğün ve nişan gibi organizasyonlarda havaya ateş açanlar ile ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, 3 hafta önce sosyal medya hesabı üzerinden uyarıda bulunmuştu.

Vali Gül uyarısında şöyle dedi:

''Gaziantep'te havaya kurşun sıkan ve havai fişek ve patlayıcı kullananlara mevcut yaptırımların haricinde 48 bin 700 lira ceza uygulanmaktadır. Düğün gibi silahla gösteriş yapmak ezikliktir. Lütfen kurallara uymayanları bildirin.''

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)