Gaziantep’te 23 günde 10 milyon lira dolandırıp kayıplara karıştılar
İHA

Gaziantep’te sosyal medya, e-ticaret ve ikinci el oto pazarına dadanan 3 şüpheli, iletişim kurdukları satıcılara kendilerini galerici olarak tanıttı.

Sattıkları araçlara talip olduklarını belirterek pazarlık yapan şüpheliler, daha sonra değeri 100 bin ile 500 bin lira olan araçları 10 bin liralık peşinat vererek satın aldı.

Mağdurların iddialarına göre, şüpheliler noterde satış işlemleri bittikten sonra kayıplara karıştı.

Şimdi ne yapacaklarını şaşıran mağdurlar, ellerinde şüpheliler tarafından verilen satış protokolü ile kalakaldı.

“DEVRİ ALDILAR ORTADAN KAYBOLDULAR”

Mağdurlardan Salih Kızıl, her şeyin aracını satmak için internet üzerinden ilan vermesiyle başladığını söyledi.

Kızıl, “Araçlarımı internete koyduğumda, Mehmet Belit, Ali Özer ve Ahmet Özer isminde kişiler geldiler ve dediler ki arabanı alalım. Devir işlemleri olduktan sonra adamlar ortadan kayboldu. Şu an kimseye ulaşamıyorum, telefonları kapalı elimde sadece bu belgelerim kaldı. İki araba için 156 bin liraya anlaştık, sadece bize verdikleri 10 bin lira bir para başka da almadık.” dedi.

Gaziantep’te 23 günde 10 milyon lira dolandırıp kayıplara karıştılar ViDEO

“BAŞKALARININ CANI YANMASIN”

Şüphelilerin sadece Gaziantep’te 10 milyon liralık vurgun yaptığını ifade eden mağdurlardan Serdar Bilgiler, “Okullar bu sene olmadığı için servis aracımı sosyal medya üzerinden satışa koydum. Bu aracım için Ahmet Özer, Şanlıurfa’dan aradı beni ve bana ‘ben esnaf kefaletten kredi çekeceğim’ dedi 110 bin liraya aracımı verdim, 30 bin lira bana para verdi 80 bin lirayı da 15 gün içinde yani 1’inci ayın 22’sinde kredi çekip vereceğim dedi ben de gidip devrini verdim ondan sonra telefonları kapattılar. Arabam ise Osmaniye’den çıktı, orada bir esnafa satmış. Başkalarının canı yanmasın, bunlar hep dolandırıcı olmuş devletimizin buna bir çare bulması gerek. Gaziantep genelinde 10 milyon lira var ama Adıyaman var, Bingöl var, Mardin var geride artık bizim bilmediğimiz yerlerdir.” diye konuştu.

GALERİ 23 GÜN AÇIK KALDI

Yaşadıkları olayın ardından araştırma yaptıklarını söyleyen Kadir Esen, galerinin 23 gün açık kaldığını belirterek “Dükkanda bir bardak çay içip anlaştık, parayı da hemen satıştan sonra verelim dediler tamam dedik satışımızı verdik, ondan sonra bir daha da o şahısları görmedik. İki ayda bir yer değiştiriyorlar, sürekli isim değiştirip dolandırıyorlar. Gaziantep’te açtıkları dükkan 23 gün açık kaldı ve 10 milyon liralık vurgun yaptılar." dedi.

Gaziantep’te 23 günde 10 milyon lira dolandırıp kayıplara karıştılar

“PARA YATMADI DEDİM DÜKKANDA VERİRİM DEYİP BANA KIZDILAR”

Abdullah Yılmaz, “Benim aracımı aldılar, peşin konuştuk sonra bir çanta getirdiler ama para var mıydı yok muydu tam anlamadım. Ben de dedim paramı bankadan hesabıma yatırın diğeri bankaya gitti öbürü de satışı verir vermez ortalıktan kayboldu, beni ortada bıraktı. Notere sordum onlar da paranı almadan verme dediler. Ben de onlara bak noterde para yok benim paramı yatırın ondan sonra satışı vereyim dedim. O da bana adam gönderdim 10 dakikaya paran hesabında dedi ama öğle saati geliyor noter kapanacak hesabına düşmezse de dükkanda paranı veririm ayıp değil mi dedi ama ben dükkana gelene kadar her şeyi alıp gitmişler.” diye konuştu.

33 MAĞDUR VAR

Şu ana kadar 33 mağdurun, kendilerini dolandırdıklarını iddia ettikleri 3 şüpheli hakkında savcılığa şikayette bulunduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)