Eskişehir’de altınlarını kaybeden kişiye 1 ay sonra müjde verildi

Eskişehir’de filmlere konu olacak bir olaya şahit olundu.

Keçilerini satmak için Tepebaşı ilçesine gelen Mustafa Sarıca, satışı gerçekleştirmesinin ardından altın aldı.

Şehir merkezine dönmek için otobüs durağında uzun süre bekleyen Sarıca, otomobili ile durağın önünden geçen İzzet Özüdoğru’nun teklifi üzerine araca bindi.

Altınlar pikniğe giderken bulundu

İkilinin şehir merkezine kadar uzunca sohbet etmesinin ardından Özüdoğru, yaşlı adamı evine yakın bir noktaya bıraktı.

Sarıca, evine vardığında aldığı altınların cebinde olmadığını fark etti. Bunun üzerine aracına bindiği İzzet Özüdoğru’yu arayan talihsiz adam, altınlarını bulamadığını ve kendisinden aracını kontrol etmesini rica etti.

Gelen telefon üzerine aracını detaylı bir şekilde arayan Özüdoğru altınları bulamadı. Aradan geçen uzun zamanın ardından ailesi birlikte pikniğe giden Özüdoğru’nun çocukları, araçta kaybolan altınları buldu.

Eskişehir’de altınlarını kaybeden kişiye 1 ay sonra müjde verildi

Sosyal medyadan ilan yayınladı

Telefon numarasını kaydetmediği Kemal Sarıca’yı bulmaya koyulan duyarlı vatandaş 1 ay boyunca büyük uğraşlar verdi.

Önce telefonun arama dökümüne bakan genç adam, daha sonra Sarıca’yı bıraktığı mahallenin muhtarıyla görüştü. Son olarak sosyal medyadan ilan yayınlayan Özüdoğru’nun çabaları sonuç verdi.

Kemal Sarıca’ya ulaşan İzzet Özüdoğru altınları vermek için görüşme teklif etti. Bunun üzerine bir araya gelen ikili, yaşananların ardından iki sağlam dost olduklarını belirtti.

Eskişehir’de altınlarını kaybeden kişiye 1 ay sonra müjde verildi

“Eşimle bayağı sevindik”

Olayı anlatan İzzet Özüdoğru, “Köye giderken Mustafa Amca'yı gördüm. Yine köyden dönerken aynı yerde tekrar gördüm. Havada sıcaktı, daha çok otobüs beklemesin diye eşimle birlikte aracımıza almaya karar verdik. Eskişehir’e kadar muhabbet ettik. Şehre geldikten sonra Batıkent Mahallesi Ümit Hastanesi yakınlarında amcayı bıraktım. Numaramı bir ihtiyaç olursa diye vermiştim. Sonra araçtan indikten 1 buçuk saat sonra beni arayıp durumu anlattı. ‘Keçilerimi satıp altın almıştım. Altınları düşürmüşüm, acaba arabada olabilir mi ?’ diye konuştu. Sonra ben tekrar aracımın yanına gittim, arabayı bayağı aradım, ama altınları bulamadım.

Amcayı indirdiğim yere bakmaya gittim. Oraları da, daha sonra arabayı da tekrar aradım ama bulmadım yine. Aradan zaman geçtikten sonra bir gün ailecek pikniğe gidecektik. Arabaya binen çocuklardan birisi altın kutusunu bulduğunu söyleyerek bana verdi. Eşimle bayağı sevindik birlikte” diye anlattı.

Eskişehir’de altınlarını kaybeden kişiye 1 ay sonra müjde verildi

“Altınları kaybettiğini kimseye söylememiş”

Altınların bulunasının ardından uzun bir süre Mustafa Amca'ya ulaşmak için her yolu denediğinin altını çizen Özüdoğru, yaklaşık bir aylık süreci şöyle özetledi; “Daha sonra eşimle birlikte Mustafa Amca'ya üç gün ulaşmaya çalıştık. Beni aradığı numarayı kaydetmediğim için numarasını da bulamadım. Daha sonra takipçisi bol olan sosyal medya hesaplarına ilan verdim. Karakola gittim, ama onlar da böyle bir kayıp ilanının olmadığını belirttiler. Daha sonra aklıma yolda Şirintepe Mahallesi’nde oturduğunu söylediği geldi. Şirintepe Muhtarlığını aradım, ama oraya da ulaşamadım.

Fatura dökümünden hangi tarihte arabaya bindiğini hatırlayıp Mustafa Amca'nın numarasını buldum. Mustafa Amca'ya en sonunda ulaştım. Mustafa Amca da altınları kaybettiğini hiç kimseye söylememiş. ‘Altınlar bende, iş yerimde. Müsait olduğunda gelip alın benden’ dedim. O da bugüne nasipmiş, gelip aldı benden.” dedi.

“İzzet kardeşimin altın gibi bir kalbi var”

İHA'nın haberine göre; altınlarının kaybolduğundan sadece Özüdoğru’ya bahsettiğini söyleyen Mustafa Sarıca, “Üç tane keçim vardı, onları satıp altın aldım. Ben umudumu kesmiştim, sağ olsun İzzet kardeşimin altın gibi bir kalbi var. Böyle insanlarda varmış memlekette. Allah razı olsun ondan, çok teşekkür ediyorum. Hakkını helal etsin. Bir kardeş kazandım ben. Param da helal paraymış geri geldi, ama ondan daha önemlisi altın kalpli arkadaş kazandım ben. İnsan duygulanıyor hani böyle bir insanlarda varmış” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de altınlarını kaybeden kişiye 1 ay sonra müjde verildi