Esenyurt’taki hırsızlar, 1 gecede 9 araç soydu
DHA

2 Nisan Cuma günü saat 02.45 sıralarında İstanbul Esenyurt'ta Akçaburgaz Mahallesi'nde sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler, park halinde bulunan otomobillerin kapılarını zorlamaya başladı.

Kapılarını açabildikleri otomobillerin içinden, araç sahiplerine ait eşyaları çalan hırsızlar daha sonra yanlarında getirdikleri çalıntı olduğu öğrenilen kamyonetle kaçtı.

Sabah uyandıklarında otomobillerinin camlarının kırık olduğu gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları parmak izi ve güvenlik kamerası çalışmasının ardından şüphelileri yakalamak için çalışmaya başladı.

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -1

Esenyurt’taki hırsızlar, 1 gecede 9 araç soydu ViDEO

ERTESİ GÜN YAKALANDILAR

Çalışmaların tamamlanmasının ardından harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Kullandıkları kamyonetin de çalıntı olduğunu öğrenen polis ekipleri, hırsızların adres bilgisine ulaştı.

Yapılan baskınla 2 şüpheli yakalanarak ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Diğer şüphelilerin de yakalanması için polis ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -2

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaşanan hırsızlık anları ise çevredeki binaların güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere, şüphelilerin araçların kapısını zorlaması ve kapısını açmayı başardığı bir otomobilden hırsızlık yaptığı anlar yansıdı.

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -3

“5-6 BİN LİRA DEĞERİNDE MALZEMEM ALINDI"

Hırsızların mağdur ettiği vatandaşlardan Hacı Ali Kıran, “Gece bir minibüs ile 7-8 kişi, sokağa giriyor, ne kadar araç varsa camlarını kırıyorlar. İçerde ne malzeme varsa, araçlarına doldurup gidiyorlar. Bir gecede 20 aracın soyulduğunu söylüyorlar ama karakola gidip şikayette bulunan sadece benim. Benim arabamdan 5-6 bin lira değerinde malzemem alındı. Dediğim gibi burada alınan malzemeler, seçmece değil. Onların işine yarayan değil, para edebilecek her şeyi alıyorlar. Bu şahsi eşya da olabilir, giyim, gıda fark etmiyorlar onlar için. Bazı ağabeylerimizin de araçlarının camlarını patlatmışlar fakat hiçbir şey almamışlar. Camını yaptırmak için 500-600 lira para ödedi." dedi.

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -4

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -5

Esenyurt’ta bir gecede 9 aracı soyan hırsızlar kamerada  -6

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)