Esenyurt’ta hırsız kapı zilini çaldı

İstanbul’un Esenyurt ilçesi Mehterçeşme Mahallesi’ndeki bir binanın önüne gelen kimliği belirsiz şahıs, dış kapısında bulunan diyafon sistemini çalmak istedi.

Bir süre etrafı izleyen hırsız, saat 04.00 sıralarında zil sistemini yerinden sökerek çıkardı.

Aletin bağlı olduğu kabloları da tornavida yardımıyla rahat bir şekilde çıkaran şahıs, çaldığı diyafonu elindeki poşete koyarak kayıplara karıştı.

2 bin liraya mal oldu

Sabah uyandıklarında kapı zillerinin yerinde olmadığını gören apartman sakinleri, büyük bir şok yaşarken, durumu emniyet güçlerine bildirildi.

Hırsızlığın, binada yaşayanlara maliyetinin 2 bin lira olduğu belirtildi.

Bu arada hırsızlık anı, apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt’ta hırsız kapı zilini çaldı ViDEO

“Kapı zilinin söküldüğünü duyunca şok olduk”

İHA’ya konuşan bina sakini Coşkun Özümit, “Dışarıdaki kapı zili sökülmüş. Haliyle biz şok olduk. Burada çekim yapan güvenlik kameramız var ona baktık. Saat 03.58’de maskeli, şapkalı birisi hemen anahtarı sokuyor ve hemen söküp poşetine koyuyor. Buradan farklı yerlerden de almış galiba çünkü yeni kapı zili sormak için gittiğimiz elektrikçi bize ‘Bugün 3-4 kişi gelip bunlardan alan kişi oldu’ dedi. Karakola gittik ve oraya bildirdik. Bakalım inşallah neticesini bekliyoruz.” dedi.

Esenyurt’ta hırsız kapı zilini çaldı

“Hırsızlar zil çalmaz diyorlardı”

Özümit, hırsızın bulunmasını temenni ettiğini söyleyerek, “Apartmana maliyeti 2 bin liraya yakın oldu. Artık ne diyelim, boğazından geçmesin, iyi günlerde harcamasın mı diyelim? Alıyor bunu herhalde 300 ile 500 lirasına satıyormuş. İnşallah bulunur. Emniyet güçlerine güveniyoruz. ‘Hırsızlar zil çalmaz’ diyorlardı ama gayet güzel çalıyorlar.” diye konuştu.