Erzurum'daki istasyonda kalp krizi geçiren sürücüye kalp masajı yapıldı
DHA

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Sanayi semtinde 54 yaşındaki Ekrem Memiş, 25 LT 693 plakalı otomobiline yakıt almak için akaryakıt istasyonuna geldi.

Aracın deposunu dolduran istasyon görevlisi Cahit Torunoğlu, sürücünün rahatsızlandığını görünce arkadaşlarından yardım istedi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan istasyon çalışanları, su ve kolonya ile kendine getirmeye çalıştıkları Memiş'i daha sonra aracından çıkararak yere yatırdı.

BULUNDUĞU YERD EKALP MASAJI YAPTILAR

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kalbinin durduğunu belirledikleri sürücüye kalp masajı yapmaya başladı. Bir süre bulunduğu yerde kalp masajı yaptıkları Memiş'i ambulansa alan sağlık görevlileri, zamana karşı yarıştı.

Erzurum'daki istasyonda kalp krizi geçiren sürücüye kalp masajı yapıldı VİDEO

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -1

DURUMU KRİTİK

Yaklaşık yarım saat süren kalp masajı sonrası kalbi yeniden çalıştırılan Memiş, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Memiş'in sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -2

"ARAÇTAN ÇIKARIP YERE YATIRDIK"

Arkadaşlarıyla birlikte Ekrem Memiş'e ilk müdahaleyi yapan akaryakıt istasyonu görevlisi Cahit Torunoğlu, "Sürücü, aracıyla yakıt almak için pompaya yanaştı. Deposunu doldurduktan sonra ücretini almak isterken rahatsız olduğunu gördüm ve arkadaşlarıma seslendim. 112'yi arayıp ambulans istedik. Ambulans gelene kadar kolonya ve su vermeye çalıştık daha sonra araçtan çıkarıp yere yatırdık. Çok kısa süre sonra ambulans gelerek gerekli müdahaleyi yaptı." dedi.

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -8

HAYATA DÖNDÜRME MÜCADELESİ KAMERADA

Öte yandan otomobil sürücüsü Ekrem Memiş'i istasyonda hayata döndürme mücadelesi, güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde; görevlinin, rahatsızlanan sürücüye arkadaşlarıyla müdahale ettiği ardından sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı anlar yer aldı.

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -3

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -4

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -5

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -6

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -7

Yakıt alırken kalbi duran sürücüyü kalp masajıyla hayata döndürdüler -9

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)