Edirne'de kalçasından yaralı ata yük taşıtan adam tepki gördü
DHA

Edirne'nin Keşan ilçesinde, İstiklal Caddesi’nden şehir merkezi yönüne giden Emine Tunalı, kalçasından yaralı olduğu halde yük arabasına bağlı yokuş yukarı sürülmeye devam eden atı görerek, sahibine tepki gösterdi.

Çevredekilerin de tepkilerine rağmen atın sahibi, yoluna devam etti. At arabasının arkasına, bir atın daha bağlı olduğu görüldü.

"YOK MU BUNUN ÇÖZÜMÜ"

Emine Tunalı, atın videosunu çekerek, sosyal medya hesaplarından, "Bugün böyle bir manzara ile karşılaştım. O hayvan bu halde bayır çıkıyor ve bazen bağırıyordu. Çok üzüldüm. Yok mu bunun çözümü?" notuyla paylaştı.

Yaralı atın yük arabasına bağlanarak sürülmesine tepki -3

"ATI ALIP YERİNE TRİPORTÖR VERİLSİN"

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, ilgili birimlere durumu ilettiklerini belirterek, “Atın kalçasında yarası var. Kan revan içinde. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Bu hayvan için bir şeyler yapılmalı. Bu hayvanın bir an önce bulunması ve tedavi altına alınması lazım. Hayvanseverler de doğal olarak tepki göstermiş. Buna bir son versinler. Atı alıp yerine triportör verilsin. Yazık gerçekten. Tamam yük hayvanı ama eziyet hayvanı değil. Eğer yarası varsa belediye el koysun, barınağa götürerek tedavi etsinler. Yazın, günah. Sonuçta bu da bir can.” şeklinde konuştu.

Yaralı atın yük arabasına bağlanarak sürülmesine tepki -1

Yaralı atın yük arabasına bağlanarak sürülmesine tepki -2

Yaralı atın yük arabasına bağlanarak sürülmesine tepki -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)