Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı soruşturmasında yeni gelişme
DHA

Ankara'nın Çankaya ilçesinde ablasıyla yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos'ta evinin penceresinden atlayıp yaşamını yitirmişti.

Kaplan'ın ölümünün ardından cinsel saldırı iddiası nedeniyle yakalanan Yusuf G. isimli şahıs, gözaltına alınmıştı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yusuf G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği'ndeki ifade işlemlerinin ardından, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli Yusuf G., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ

Karara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen itiraz dilekçesinde, "Şüphelinin atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tutuklama nedeninin bulunması nedeniyle şüpheliye atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak ilgi kararın kaldırılmasına ve şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi kamu adına itirazen talep olunur" denildi.

DİĞER ŞÜPHELİ DE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı hakimlikçe "adli kontrol hükümleri" uygulanarak serbest bırakılmıştı.

YENİDEN YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı sonrası iki şüpheli hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı soruşturmasında yeni gelişme

15'NCİ KATTAKİ EVLERİNİN BALKONUNDAN ATLAMIŞTI

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek suç duyurusunda bulunduktan 1 hafta sonra Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki 15'inci kattaki evin balkonundan atlayarak intihar etti.

Yakın arkadaşı S.F., Eda Nur Kaplan'ın kendisine kimsenin inanmayacağını söylediğini aktardı.

"YARI BAYGINDIM ENGEL OLAMADIM"

Eda Nur, olayla ilgili polise verdiği ifade de yarı baygın olduğu için şahıslara karşı koyamadığını söyledi.

İfadesinde 31 Temmuz 01.30 sıralarında otele girdiklerini belirten Eda Nur, "Otelin giriş katında bulunan bir odaya gittik. Odaya girer girmez Yusuf bana hiç bir şey söylemeden cinsel tacizde bulunmaya başladı. Benim rızam olmadan benimle zorla cinsel ilişkiye girdi. Ben alkolün etkisiyle çok fazla tepki gösteremedim. Ardından Yusuf üstünü giyinerek 'kredi kartını unutmuşum alıp geleceğim' diyerek odadan ayrıldı. Sonra ben uyuyakalmışım. 1 saat sonra Tayfur odaya girmiş, benim haberim yoktu" dedi.

"GÜCÜMÜ TOPLAYARAK İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM"

İfadesine devam eden Eda Nur, "Bir anda rızam ve isteğim olmadan benimle ilişkiye girmeye çalışıyordu. Gücümü toplayarak istemediğimi söyledim. 'Ne yapıyorsun' diye sordum. 'Bir şey yapmıyorum' diyerek 'ilişkiye devam etti'. Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım, sadece kendimi kasabildim. Daha sonra bana kendi telefonunu vererek 'al ablanı ara, taksiye bin ve git' dedi. Bende kendi telefonumu yanıma almamıştım, telefonum çantanın içinde ablamın yanında bulunuyordu. Bunun üzerine ablamı arayıp eve geleceğimi söyledim. Beni taksiye bindirdi ve 05.00 sıralarında evime döndüm. Sonra ablama anlattım ve şikayetçi olduk" sözlerini kullandı.

Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı soruşturmasında yeni gelişme

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)