Diyarbakır’da 8 yaşındaki kız çocuğu ölü bulundu
İHA

8 yaşındaki Evin Teker’in annesi, köylerde buğday toplamak için sabah evden çıkarken kızını da Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Tekel Mahallesi’ndeki dedesi İsmet Teker’e bıraktı.

Küçük Evin, annesinin evden ayrılmasıyla bahçede oyun oynamaya başladı.

DEDESİ BULDU

İddiaya göre bu sırada belli bir süre uyuyan dede İsmet Teker, uyandıktan sonra küçük kızı bahçe duvarında hareketsiz bir şekilde dururken buldu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki kız çocuğu ölü bulundu

İPLE BOĞULDUĞU ANLAŞILDI

Acil doktorların yaptığı ilk incelemede çocuğun boynunda ip izi olduğu belirlendi. Evin'in iple boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerine emniyete haber verildi.

DEDE İFADE VERDİ

Dede İsmet Teker, savcılığa verdiği ifadesinde akşam evin balkonunda otururken uykuya daldığını, belirli bir süre uyuduktan sonra uyandığını, uyandığında torunu Evin’i bulamayınca onu aramaya başladığını söyledi.

Torunu Evin’i duvar dibinde oturur vaziyette ve kafasını da duvara dayalı halde bulduğunu aktaran İsmet Teker, onun orada uyuduğunu sandığını uyandırmak için seslendiğini ve yanına yaklaşırken torunun cansız bedeninin yere yığıldığını anlattı.

"3 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ"

Torunu Evin'in hastaneye götüren dede İsmail Teker, "Evin'i alıp akrabalarımla beraber Bismil Devlet Hastanesi'ne götürdük. Ama kurtaramadık. 3 kardeşin en küçüğüydü. Çok üzgünüm." diye konuştu.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki kız çocuğu ölü bulundu

SAVCILIK DURUMA EL ATTI

Küçük kızının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken olaya ilgili savcılık soruşturma başlattı.

EVİN'İN ANNESİ KONUŞTU

Bu arada Evin'in annesi Hülya Teker (38) de, kızının epilepsi hastası olduğunu söyledi. Eşinin 8 yıldır cezaevinde tutuklu olduğunu söyleyen anne Teker, yakınlarının maddi desteğiyle geçimlerini sağladıklarını belirtti.

"ZAMAN ZAMAN NÖBET GEÇİRİYORDU"

Kızının ölü bulunduğu sırada evde olmadığını söyleyen Teker, kayınpederi tarafından hastaneye götürüldüğünü hatırlatarak, "Ben evde değildim. Geldiğimde baktım kızımı evde bulamadım. Daha sonra kayınpederimin Evin'i hastaneye götürdüğünü öğrendim. Hastanede kızımın ölüm haberini aldım. Benim kızım öldü. Kızım epilepsi hastası. Zaman zaman nöbetler geçiriyordu. Büyümüştü, artık eskisi gibi nöbet geçirmiyordu. Ben nöbetten şüpheleniyorum. Belki kızım nöbet geçirmiş. Ölüm nedenini otopside belli olacak. Ben onları besledim. Babaları 8 yıldır cezaevinde tutuklu." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)