Cezaevinden kaçıp 2 kişiyi daha öldürdü
İHA

7 Haziran 2014 tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi Gaziler Mahallesi’nde Ş.S. isimli bir şahsı öldüren Fatih A. isimli şahıs, Tekirdağ’da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar etti. Kayıplara karışan şahıs, 2018 yılında İstanbul Maltepe’de Gülten G. isimli 1 kadını öldürdü.

Cezaevinden kaçıp 2 kişiyi daha öldüren şahıs yakalandı -2

Sahte kimlikle saklanan şahıs, 30 Eylül tarihinde Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi’nde caddede yürüyen Coşkun Topçu (42) ile yürüyen Paşa Topçu (31) isimli kardeşlere ateş etti. Olayda ağır yaralanan Paşa Topçu hayatını kaybetti. Şahsın yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı çalışma başlattı.

Cezaevinden kaçıp 2 kişiyi daha öldüren şahıs yakalandı -1

YASTIĞININ ALTINDAN TABANCA ÇIKTI

Ekipler tarafından yürütülen incelemeler neticesinde şahsın Düzce’de saklandığı tespit edildi. Dün polis ekipleri tarafından şahsın olduğu eve operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Cezaevinden kaçıp 2 kişiyi daha öldüren şahıs yakalandı -3

Evde yapılan aramalarda şahsın uyuduğu yataktaki yastığın altında kullanıma hazır 1 adet tabanca, 50 adet fişek, vücuduna gizlenmiş bir adet sustalı bıçak ve sahte kimlik ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Kocaeli’ye getirildi. Şahsın yapılan işlemlerinde 9 ayrı suçtan arandığı ve 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Şahıs emniyette yapılan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevinden kaçıp 2 kişiyi daha öldüren şahıs yakalandı -4

KOCAELİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

"07.06.2014 günü Gebze Gaziler Mahallesinde Ş.S isimli şahsın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Tekirdağ Cezaevinde tutukluyken F.A isimli şahıs 12.12.2018 günü cezaevinden firar ederek İstanbul’da (1) şahsı öldürmüş, sonrasında ise 30.10.2019 günüde Gebze Mevlana Mahallesinde (1) şahsı öldürmüş ve  (1) şahsı da yaralayarak olay yerinden kaçmıştır."

"Bahse konu olayların faili olan F.A isimli şahsın yakalanması amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde şahıs Düzce’de 31.12.2019 günü yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır."

"Şahsın yakalandığı ikamette yapılan aramada yastığının altında kullanıma hazır vaziyette bir adet tabanca, 50 adet fişek, vücuduna gizlenmiş bir adet sustalı bıçak ve sahte kimlik belgeleri bulunmuştur."

"Şahsın adam öldürme, ruhsatsız silah bulundurma ve hükümlü ve tutuklunun kaçması suçlarından 9 ayrı yakalama kararı bulunmakta olup ilk cinayet olayından dolayı 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır."

"Müdürlüğümüzdeki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şahıs tutuklanmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)