Bursa'daki kızın markette fotoğraf çekmek için yaktığı mum yangın çıkardı
DHA

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir alışveriş merkezinde bulunan markette, 13 Mayıs günü saat 02.30 sıralarında yangın çıktı.

Yangını fark eden AVM’nin güvenlik görevlisi durumu itfaiyeye bildirdi. Gelen itfaiye ekiplerince başlatılan çalışmayla yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu söndürdü.

POLİS KUNDAKLAMADAN ŞÜPHELENDİ

İhbar üzerine gelen Nilüfer Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri, kundaklama şüphesi üzerine yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Bursa'daki kızın markette fotoğraf çekmek için yaktığı mum yangın çıkardı ViDEO

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -1

KOZMETİK BÖLÜMÜNDEKİ KIZ FARKEDİLDİ

Marketteki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, saat 16.30 sıralarında yangının çıktığı kozmetik bölümünde bir kızın dolaştığını fark etti.

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -2

MUM YAKIP, SÖNDÜRMEDEN GİTTİ

Bu durum üzerine yoğunlaşan ekipler, kızın reyondaki mumu yakıp, fotoğraf çektiğini ancak mumu söndürmeden marketten ayrıldığını tespit etti. Polis, AVM'nin diğer güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, şüphelinin 16 yaşındaki İ.S. olduğunu belirledi.

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -3

KASITLI YAPMADIĞINI BELİRTTİ

Şüphelinin belirlenen adresindeki evine giden polis, İ.S.'yi ifadesini almak üzere emniyete getirdi. Burada ifade veren İ.S., mumu fotoğraf çekmek için yaktığını, söndürmeyi unuttuğunu ve yangın çıkarma kastının olmadığını belirtti.

İ.S., yaşının küçük olması ve herhangi bir kundaklama kastının olmadığının anlaşılması üzerine savcılık talimatıyla emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -4

O ANLAR KAMERADA

Ayrıca İ.S.'nin marketteki mumu yaktığı ve yangının çıktığı anlar güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülere, İ.S.’nin bir süre reyonda gezdiği, mumu yaktığı, fotoğraf çektiği, daha sonra mum yanarken reyondan ayrıldığı ve yangının çıktığı anlar yer alıyor.

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -5

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -6

Fotoğraf çekmek için marketteki mumu yaktı, söndürmeyince yangın çıktı -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)