Bursa'da polisle genç kadın arasında maske tartışması
DHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı risk tablosunda, sarı kategoriden turuncu kategoriye geçen Bursa'da polis ekipleri, kent merkezinde maske ve mesafe uygulaması gerçekleştirdi.

"UYGULAMA VARSA HERKESE YAPIN, GÜCÜNÜZ BANA YETİYOR"

Fevzi Çakmak Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, maskesiz gezen bir kadını görünce maskesini takması için uyardı.

Maske takmamak için direnen kadın, "Uygulama varsa herkese yapın. Açık hava burası. Açık havada takmıyorum, takmayacağım. Gücünüz bana yetiyor değil mi. Bu nedir ya biraz saygı duyun. Kimse bana açık havada maske taktıramaz. Tüm dünya eylem yaptı. Ölümcül virüs yok. Ben köle değilim, olmayacağım. Açık havada maske takmayacağım. Ben korkmuyorum. Gerekirse de ölürüm. Kimse bana ceza yazamaz." dedi.

Bursa'da polisle genç kadın arasında maske tartışması VİDEO

TRAFİK POLİSİ, YAYAYA 3 BİN 150 LİRA CEZA KESTİ

Polis ekipleri maske takmamak için direnen kadını ikna etmeye çalıştı.

Vatandaşların olay yerine toplanması üzerine polisler, kadını polis otosuna bindirdi ve maske takmadığı için 3 bin 150 TL cezai işlem uyguladı.

YARGITAY'A GÖRE POLİS, MASKE TAKMAYANLARA CEZA YAZAMAZ

Yargıtay 19. Ceza Dairesi, polisin maske takmayanlar hakkında idari para cezası kesemeyeceği ancak tutanakla valiliğe bildirebileceğine karar vermişti. Kararda, valiliğin gerekli uyarı levhaları ve afişlerin asılmamış olması halinde cezanın ortadan kalkması gerektiği belirtilmişti.

Bursa'da polisle genç kadın arasında maske tartışması

Bursa'da polisle genç kadın arasında maske tartışması

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)