Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak
DHA

Bursa’da, birlikte yaşadığı S.K. (26) isimli kadını rehin alıp bıçak zoruyla kaçırmaya çalışırken DHA muhabirleri tarafından durdurulan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Tolgahan Toktaş (25) hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 2. Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Tolgahan Toktaş'ın, S.K.'nin adresini, e-posta hesabındaki konum bilgilerinden bulduğu belirtildi.

Toktaş’ın, S.K.’nin kapısına dayandıktan sonra boynuna bıçak dayadığını kabul ettiği öğrenildi.

Toktaş hakkında; 'konut dokunulmazlığını ihlali', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'silahlı tehdit' 'hakaret' ile 'bilişim sistemine girme' suçlarından dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 31 Haziran’da, Yıldırım ilçesi Akçağlayan Mahallesi Çiçek Caddesi'nde yaşandı. S.K., 2 çocuğunun babası Tolgahan Toktaş’ı şiddet gördüğü gerekçesiyle terk etti.

S.K.'nin Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde ev tuttuğunu duyan Toktaş, S.K.’nin evine gidip bir süre tartıştıktan sonra kadını bıçak zoruyla evden çıkardı ve taksiye bindirdi.

Annesinin Akçağlayan Mahallesi’ndeki evine gitmek isteyen Toktaş’ın bıçağından korkan taksi şoförü, aracı Çiçek Caddesi üzerinde durdurdu ve aşağı indi.

Bu sırada S.K., Tolgahan Toktaş’tan kurtulmak için kendini dışarı attı fakat Toktaş buna engel oldu.

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak VİDEO

MUHABİR ENGEL OLDU

Bu sırada olay yerinden geçen Demirören Haber Ajansı muhabirleri Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen, Toktaş’ın belindeki bıçağı fark etti.

Olaya müdahale eden Evren, S.K.’yi taksiden çıkarıp Toktaş’ın belindeki bıçağı alırken Seymen ise yaşananları kayıt altına aldı.

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

Çevredekilerin de yardımıyla polise haber veren Evren ve Seymen, ekip gelene kadar da S.K.’yi kendi araçlarına alarak korumaya çalıştı.

Ekiplerin gelmesi üzerine şüpheliyi ve bıçağı polise teslim eden muhabirler, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Polisin gözaltına aldığı Toktaş, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Toktaş, burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

'SENİ ÖLDÜRMEK İSTİYORUM' DEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Tolgahan Toktaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nda yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Toktaş’ın ifadesinde S.K.’nin adresine e-posta hesabına kaydolan konum bilgilerinden ulaştığını söyledi. Toktaş, olay günü S.K.’ye “Seni öldürmek istiyorum.” dediğini itiraf etti.

TOKTAŞ’IN İFADESİ

Toktaş’ın ifadesinde, şu sözleri söylediği öğrenildi:

“S.K. daha önce de evi terk etmişti. O zaman elektronik posta hesabında gittiği yerlerin konumunu gösterdiğini bildiğim için S.K.’ye ait posta hesabına girip gittiği konumlardan kaldığı yeri bulmuştum. O zaman onu almıştım ve barışmıştık. Fakat S.K. tekrar evi terk etti. Bu sefer de sosyal medya hesaplarına girip görüştüğü emlakçıları ve beni aldattığını düşündüğüm kişinin hesabını buldum. Emlakçılarla iletişime geçerek tuttuğu evi öğrendim.

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

“BIÇAĞI ALIP BOYNUNA DAYADIM”

Olay günü kapısına dayandım. Bir süre tartıştık sonra o evdeki bıçağı alıp bana saldırdı. Parmağım kesildi. Ben de elindeki bıçağı alıp boynuna dayadım. Bana, ‘Ne yapmak istiyorsan yap.’ dedi. Ben de ona, ‘Seni öldürmek istiyorum.’ dedim. Daha sonra evden çıktık. S.K. bayılma taklidi yapınca çevredekiler taksi çağırdı. Biz de o taksiye bindik ve olayın olduğu yere kadar geldik. Burada taksi durunca S.K. kendini dışarı attı. O sırada sonradan gazeteci olduğunu öğrendiğim bir kadın geldi. Cama vurdu, kapıyı açıp, S.K.’yi taksiden indirdi. Benim de belimdeki bıçağı aldı. Sonra polisler geldi ve emniyete gittik.”

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

MUHABİRİ, POLİS SANDIĞI İÇİN TESLİM ETTİ

Savcı hazırladığı iddianamede, Toktaş’ın kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran S.K.’yi bıçak zoruyla kaçırdığına, kaçırmadan önce cinsel tacizde bulunduğuna, Toktaş’ın olaya müdahale eden muhabir Derya Evren’i polis sandığı için belindeki bıçağı verdiğine ve bu yüzden bıçağı kendi rızasıyla teslim etmesinin etkin pişmanlık kapsamına girmeyeceğine dikkat çekti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Toktaş’ın daha önce de S.K.’ye ait adresi genç kadının e-posta hesabı yoluyla bulduğuna değinilerek, iddianamede savcı, Toktaş’ın, 'konut dokunulmazlığını ihlal, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, cinsel saldırı, bilişim sistemine girme, kişilerin huzur ve sükununu bozma ve silahla tehdit’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

YARGILANMASI BAŞLAYACAK

İddianame, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Toktaş’ın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

Bursa'da muhabirin durdurduğu bıçaklı saldırgan, 7 ayrı suçtan yargılanacak

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)