Bursa'da koronavirüs uyarısı yapan teknisyene şiddet
DHA

Ateşlenen down sendromlu bebek, anne ve babası tarafından Bursa’daki Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

Sarı alanda yapılan muayenenin ardından doktorlar, bebeğin röntgen filminin çekilmesini istedi.

RÖNTGEN ODASINA BİRLİKTE GİRDİLER

Bebeği röntgen bölümüne götürmek isteyen çifti uyaran güvenlik görevlisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında yalnızca bir kişinin bebeğe refakat edebileceğini söyledi. Ancak çift, uyarıları dinlemeyerek, röntgen bölümüne girdi. Röntgen odasına da birlikte girmek isteyen çifti, bu kez röntgen teknisyeni uyardı.

TEKNİSYENE TEKME ATTI

Uyarılara sinirlenen baba, röntgen teknisyenine tekme attı. Saldırgan baba, beyaz kod verilmesinin ardından olay yerine gelen polis ve jandarmaya da direndi.

O anlar ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Baba, gözaltına alındı. Emniyete götürülen adı açıklanmayan baba, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bursa'da koronavirüs uyarısı yapan teknisyene şiddet

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUM”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, "Koronavirüs pandemisinden bu yana gecesini gündüze katan sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olduk. Sağlık çalışanlarımıza yapılan her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin kınıyoruz. Bu çirkin saldırıyla ilgili olarak 'beyaz kod' verildi ve suç duyurusunda bulunuldu. Hukukçularımız olayı yakından takip ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yaşanan bu kötü olaydan dolayı sağlık çalışanlarımıza ve orada bulunan diğer kamu personelimize tekrardan geçmiş olsun diliyorum." dedi.

BEBEK TABURCU EDİLDİ

Hastalanan bebek hakkında da bilgi veren Kaşıkcı, "Tüm bu olumsuzluklara karşı acil servise gelen bebeğimizin tedavisi için gerekli tüm işlemler yapılmış olup, hastanemizden taburcu edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bursa'da koronavirüs uyarısı yapan teknisyene şiddet

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)