Bursa'da 110 bin lira bulan temizlik görevlisinden örnek hareket
DHA

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde temizlik görevlisi Habib Çaylı (57), geçen hafta sabah saatlerinde temizlik yaparken çöp konteynerinin yakınında siyah bir torba buldu.

Torbanın içinde çöp olduğunu düşünen Çaylı, eline aldığı poşeti açınca içinde para olduğunu gördü.

Durumu hemen amirlerine bildiren Çaylı, bulduğu parayı müdürüyle birlikte Çekirge Polis Merkez Amirliği'ne götürdü.

ÇÖP SANDI, 110 BİN LİRA ÇIKTI

Parayı polise teslim eden Çaylı, sahibinin bulunmasını istedi. Torbada 110 bin lira olduğunu belirleyen polis ekipleri, sahibinin bulunması için çalışma başlattı.

İki farklı bankaya 35 bin lira kredi borcu olduğu belirtilen Çaylı, "Ben o gün yola çıktım. Yolu temizlerken baktım orada siyah bir torba var. Torbayı aldım elime, çöp diye atacaktım. Sonra içini açıp baktım ve para olduğunu gördüm. Durumu hemen çavuşuma bildirdim ve onunla birlikte karakola giderek bu parayı teslim ettim. 2 ayrı bankadan kredi çektim. Ben bu parayı bulup polise götürdüğüm için sevindim.

Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti -1

"HARAM PARA İSTEMİYORUM"

Belki de paranın sahibi arabasını sattı, belki ev alacak, belki ihtiyaç sahibi biri diye düşündüm. İnşallah paranın sahibi bulunacak ve bulununca da kendisiyle görüşmek, tanışmak isterim. Borcuma rağmen bu parayı teslim ettim, çünkü haram para istemiyorum. Haram para kursağımdan geçmesin. Helal para istiyorum, ekmeğimin peşindeyim." dedi.

Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti -2

Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti -3

Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti -4

Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti -5

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)