Bolu'da 4 kişinin öldüğü akraba kavgasında sanıklara ceza yağdı
DHA

Bolu’da tadilatı yapılan odunluğun saçak kısmının öncekine göre daha uzun olduğu ve yolu daralttığı gerekçesiyle aralarında husumet olan Hasan Büyüktopaç ile amcasının oğlu Ayhan Büyüktopaç tartışmaya başladı.

Gerginlik, araya girenler tarafından sona erdirildi.

SONU ÖLÜMLE BİTEN KAVGA

Daha sonra yeniden başlayan tartışma, ailelerden diğer bireylerin de katılmasıyla kavgaya dönüştü. Taş, sopa, balta ve tüfek kullanılan kavgada Ayhan Büyüktopaç ile eşi Emine, kız kardeşi Zekiye ve oğlu Taşkın Büyüktopaç yaşamını yitirirken, yeğeni Soner Büyüktopaç da ağır yaralandı.

Yapılan incelemede Ayhan Büyüktopaç'ın, aldığı sopa darbeleriyle diğer aile bireylerinin ise açılan ateş sonucu öldüğü belirlendi.

AİLENİN 7 FERDİ TUTUKLANDI

Zeki Büyüktopaç, oğulları Onur ve Mustafa Büyüktopaç ile dede Hasan Büyüktopaç ve Hatice, Metin ve Soner Büyüktopaç gözaltına alındı. Büyüktopaç ailesinin 7 ferdi, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kavgada ağır yaralandıktan sonra iyileşen Ayhan Büyüktopaç'ın babası Mehmet Büyüktopaç ise yargılama sırasında yaşamını yitirdi.

Bolu'da 4 kişinin öldüğü akraba kavgasında sanıklara ceza yağdı

KARAR MAHKEMESİ

Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Zeki, Mustafa ve Onur Büyüktopaç, koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Hasan ve Hatice Büyüktopaç ile müşteki sanık durumunda olan tutuksuz Metin ve Soner Büyüktopaç ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRAR ETTİ

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı daha önce açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar etti.

Savcı, sanıkların 'silahla kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama', 'kasten öldürme', 'birlikte eylem ve fikir birliği içinde öldürmeye teşebbüs', 'silahla tehdit' ve 'korku, kaygı ve panik oluşturacak şekilde silahla ateş etme, ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma' suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Bolu'da 4 kişinin öldüğü akraba kavgasında sanıklara ceza yağdı

BERAAT TALEP ETTİLER

Daha sonra sanık avukatları mütalaaya karşı savunma yaptı. Avukatların savunmasının ardından Hatice ve Hasan Büyüktopaç, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlarını istedi.

Tutuklu sanık Onur Büyüktopaç ise olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemediğini belirterek, “Eğer bu sonucun olmasını isteseydim, o an çalıştığım yerde bulunan kazma ve kürekle olay yerine gidebilirdim. Biz sadece seslere doğru gittik. Aldığım keser darbesi nedeniyle olay yerine babamın dahi geldiğini hatırlamıyorum. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim.” dedi.

Tutuklu sanık Mustafa Büyüktopaç da kardeşinin ifadelerini tekrarlayarak, olaydan dolayı pişman olduğunu ve beraatını talep ettiğini söyledi.

Bolu'da 4 kişinin öldüğü akraba kavgasında sanıklara ceza yağdı

“BEN SİLAH KULLANMASAM, ÇOCUKLARIM ÖLECEKTİ”

Bir diğer tutuklu sanık Zeki Büyüktopaç ise mahkemenin kararına saygı duyacağını belirterek, “Çocuklarımı o şekilde görünce hem çocuklarımı hem de beni öldürecekleri korkusuyla üzerimde taşıdığım silahı çıkararak önce havaya ateş ettim. Sonra da hedef gözetmeden ateş ettim. O esnada Soner ve Metin'i de öldürebilirdim ama öldürmedim. Ben çok üzgün ve pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Ben silah kullanmasam, benim çocuklarım ölecekti.” diye konuştu.

Kavgadan yaralı halde kurtulan müşteki sanıklar Soner ve Metin Büyüktopaç da beraatlarını talep etti.

Bolu'da 4 kişinin öldüğü akraba kavgasında sanıklara ceza yağdı

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Hakim, tutuklu Zeki Büyüktopaç'a, Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'a karşı haksız tahrik altında öldürme suçundan 4'er kez 16'şar yıl, Mehmet Büyüktopaç'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan ise 9 yıl, Soner Büyüktopaç'ı yaralama suçundan ise 10 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 85 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti Mustafa Büyüktopaç’ın ise Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'a karşı haksız tahrik altında öldürme suçundan 4'er kez 16'şar yıl, Mehmet Büyüktopaç'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan ise 9 yıl, Soner Büyüktopaç'ı yaralama suçundan 10 yıl 6 ay olmak üzere toplam 83 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, Onur Büyüktopaç'ın da Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'a karşı haksız tahrik altında öldürme suçundan 4'er kez 16'şar yıl, Mehmet Büyüktopaç'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl, silahla gerçekleştirdiği tehdit eylemi nedeniyle 3 yıl, havaya ateş etme suçundan ise 6 ay olmak üzere 76 yıl 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Büyüktopaç'a, Mehmet Büyüktopaç'a karşı işlediği yaralama suçundan ise 9 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Metin Büyüktopaç'ın ise kasten yaralama suçundan 1 yıl 9 ay 2 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Soner Büyüktopaç, Zeki Büyüktopaç'a karşı işlediği iddia edilen kasten yaralama suçundan, Hatice Büyüktopaç da hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.

Mahkeme heyeti, Soner ve Onur Büyüktopaç'ın birbirlerine karşı yaralama eylemlerinden suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)