Bilecik’te ablasına emanet edilen çocuk havuzda boğulma tehlikesi geçirdi

İddialara göre taekwondo kursu kız öğrencileri, sorumlu bir hoca eşliğinde Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası’na geldi.

12 yaşındaki ablasının bulamadığı 8 yaşındaki I.D.’yi cankurtaran Buse Yücel Çoban, kaydırağın bulunduğu havuzun dibinde hareketsiz olarak gördü.

Cankurtaran çocuğu çıkardı

Ardından havuza atlayan cankurtaran, çocuğu dışarı çıkardı.

Suni teneffüs ve kalp masajıyla hayata dönen çocuk, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu kritik

İHA'nın haberine göre, çocuk burada çekilen tomografinin ardından yoğun bakım servisinde gözlem altına alınırken, durumun kritik olduğu öğrenildi.

"Benim yaptığım ilk kalp masajından sonra nefes alabiliyordu"

Olay anını anlatan Bilecik Belediyesi çalışanı cankurtaran Buse Yücel Çoban, "Bugün talihsiz bir olay yaşadık. 8 yaşında küçük bir kızımız kaydıraktan kaydıktan sonra içeriden çıkamadı. Kardeşleri de onları telaşla arayınca ben de kalktım, ilk müdahalede bulundum. Kalp masajı ve suni teneffüs yaptığım esnada sağlık çalışanlarını gördüm. Hemşire olduklarını söylediler. Onlara emanet ettik arkadaşımızı da hayata döndürdük çok şükür. Benim yaptığım ilk kalp masajından sonra nefes alabiliyordu. Gönül rahatlığı ile sağlıkçı arkadaşlarımıza da emanet ettik. Bizim için önemli olan sağlığının yerinde olması." ifadelerini kullandı.

"Olayın şoku ile bizler de çok üzüldük, ben biraz duygusal anlar yaşadım"

Buse Yücel Çoban, çocuğun nefes aldığını görünce orada yüzen sağlık çalışanlarına onu emanet ettiğini anlatarak, "Kardeşimiz sudan ilk çıktığında nefes almıyordu. Ben o yüzden suni teneffüs ve kalp masajı yaptım. Daha sonra karnında inme-çıkma oldu. Nefes almaya başladı. Sağlık çalışanları da çok güzel müdahale ettiler, onlara da teşekkür ediyorum. Olayın şoku ile bizler de çok üzüldük. Ben biraz duygusal anlar yaşadım. Umarım bir daha böyle kötü günler yaşamayız." dedi.

Bilecik’te ablasına emanet edilen çocuk havuzda boğulma tehlikesi geçirdi -1

Bilecik’te ablasına emanet edilen çocuk havuzda boğulma tehlikesi geçirdi -2