Beylikdüzü'nde tırnakçılık yapan İranlı kadınlar kamerada
İHA

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana gelen olayda, E.N.T. adlı bir kadın, bin dolar parasının çalındığı gerekçesi ile polise şikayette bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu bulvar üzerindeki iş yerine giderek incelemelerde bulundu.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

İş yerindeki güvenlik kamera görüntülerine ulaşan polis, olayı gerçekleştirdikleri tahmin edilen kişilerin 25 yaşındaki F.T. ve 27 yaşındaki F.T. adlı İran uyruklu 2 kadın olduğunu belirledi.

Kadınların, iş yeri görevlisi E.N.T. ile para alışverişi sırasında el çabukluğunu kullanarak “tırnakçılık” yöntemiyle dolandırıcılık yaptıklarını tespit eden emniyet ekipleri, bu kişilerin daha sonra bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştıklarını saptadı.

İranlı dolandırıcılar

BİNDİKLERİ ARACIN SÜRÜCÜSÜNE NUMARASINI VERDİ

Polis, kadınların bindiği aracın plakasından ilk olarak Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi'ndeki otomobil sahibi B.M.’ye ulaştı. İranlı dolandırıcıları aracına alan B.M., polise kadın şahısları tanımadığını söyleyerek, yardım etmek amacıyla aracına aldığını ve şahısları Avcılar ilçesinde indirdiğini ifade etti.

Sürücü, yolculuk sırasında kadınlardan birinin telefon numarasını aldığını polise bildirdi. Yabancı uyruklu sürücü B.M., polis gözetiminde kadınları telefonla aradı, şüphelilerin Beyoğlu Taksim Meydanı’nda oldukları anlaşıldı.

İranlı dolandırıcılar

TAKSİM'DE YAKALANDILAR

İran uyruklu dolandırıcı 2 kadın, operasyonla aynı gün yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinde yapılan aramalarda, el çabukluğu ile ekle ettikleri paralara da el konularak sahibine teslim edildi.

Beylikdüzü'nde tırnakçılık yapan İranlı kadınlar kamerada VİDEO

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınarak sorgulanan F.T. ve F.T., ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. “Yankesicilik” suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden biri ‘adli kontrol şartı’ ile olmak üzere 2 kadın da serbest bırakıldı.

tırnakçı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)