Balıkesir’de intihar eden muhtar borcunun ödenmesini istedi
DHA

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Camikebir Mahallesi’nin evli ve 2 çocuk babası muhtarı Savaş Çiğdem, geçen pazar günü sabaha karşı Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında dam olarak kullandıkları yerin yanındaki ağaca kendini asarak, intihar etti.

Pazartesi günü ilçede defnedilen 42 yaşındaki Savaş Çiğdem'in geride bıraktığı iki mektup ise okuyanların yüreğini burktu.

BORCUNU ÖDEMELERİNİ VASİYET ETTİ

Akrabaları, yakın arkadaşları, Sındırgı Belediye Başkanı ve Kaymakamı'na hitaben yazdığı mektupta, kısa süre önce sattığı ve ardından geri aldığı evin borcunu ödeyemediğini anlatan muhtar, aralarında para toplayarak, evin geri alınmasını ve evin tapusunun eşinin üzerine yapılmasını vasiyet etti.

Savaş Çiğdem

"ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN"

Muhtar Savaş Çiğdem'in geride bıraktığı mektupta şu ifadeler yer verdi: 
"Beni seven siz değerli güzel insanlara, Sındırgı ilçesi Camikebir Mahallesi 597 ada 22 parsel ve 23 parselde bulunan şu an içerisinde oturmakta olduğum ev ve yakınındaki arsayı onuncu ay içerisinde bir iş yerinin sahibi olan A.G.'ye 150 bin TL karşılığı sattım. Paranın 90 bin TL’sini banka hesabıma yatırdı, 60 bin TL’sini almadım. Aradan bir hafta geçtikten sonra ev ve arsayı geri satın almak istediğimi söyledim. 295 bin TL’ye anlaşıp, hayırlı olsun dedik. Benim alacağım olan 60 bin TL’yi düşünce A.G.’ye 235 bin TL'yi on birinci ay içerisinde ödemek şartıyla borçlandım. Beni seven herkesten tek bir ricam var. Lütfen benim başıma bir şey gelirse, bu hayattan ölüp, gidecek olursam A.G.’ye olan borcumu aranızda para toplayıp, öderseniz, ev ve arsanın tapusunu eşimin üzerine geçirirseniz, Allah hepinizden razı olsun. Lütfen ama lütfen sizlerden ölürsem, son isteğim bu olsun. Zaten ölmüş olursam başka da bir şey isteyemem sizlerden artık. Başta ailem olmak üzere hepinizi çok seviyorum. Bir umuttur yaşamak…"

"KAMPANYA BAŞLATTIK"

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, "Muhtarımız Savaş Çiğdem'in borcunu ödemek için kampanya başlattık. En kısa sürede borcunu ödeyip, evin tapusunu alarak, eşi Fadime Hanım'a teslim edeceğiz." dedi.

Balıkesir’de intihar eden muhtarın son isteği yürükleri burktu -2

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)