Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi
İHA

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Ziyaretli Mahallesi’nde 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kocası Murat Aydın’ı şiddet ve cinsel saldırı gördüğü iddiasıyla öldürdü.

Olayın ardından tutuklanan Rümeysa Aydın, bir buçuk aylık hamile olduğunu öğrendi.

Aydın, aldığı haber üzerine avukatına bebeğini doğurmak istediğini iletti.

YANLIŞLIKLA VURDU

Rümeysa Aydın’ın kocasının ölümüne neden olan olayları anlatan avukat Neslihan Çallıoğlu, müvekkili Rümeysa Aydın’ın kendini savunmak üzere havaya ateş etmek istediği sırada kocası Murat Aydın’ın müdahalesiyle yanlışlıkla vurduğunu söyledi.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

KURGU OLUŞTURUP EŞİNE ŞİDDET UYGULUYOR

Avukat Çallıoğlu, Murat Aydın’ın uyuşturucu madde kullandığını ve karısı Rümeysa’nın kendisini aldattığına yönelik kafasında kurgu oluşturup, eşine sürekli şiddet uyguladığını ifade etti.

TUTUKSUZ YARGILANMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDULAR

Maktul Murat Aydın’ın, olay günü eşi Rümeysa’yı kendisini aldattığın itiraf etmesi için baskı kurarken yaşanan kavgada vurduğunu belirten Avukat Neslihan Çallıoğlu, müvekkilinin 1,5 aylık hamile olduğunu ve tutuksuz yargılanması üzerine başvuruda bulunduklarını belirtti.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi VİDEO


"BEBEĞİMİN DE KATİLİ OLMAK İSTEMİYORUM"

Müvekkili Rümeysa Aydın’ın bebeğini doğurmak istediğini söyleyen avukat Çallıoğlu, yaptıkları görüşmede Rümeysa Aydın’ın “Eşimin katili oldum, bebeğimin de katili olmak istemiyorum.” dediğini belirtti.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

"ÇOCUKLARI SORGUYA ÇEKİYOR"

Rümeysa Aydın’ın avukatlığını yapan Neslihan Aydın, “Rümeysa Aydın, 13 Ağustos 2021 tarihinde Ziyaretli Mahallesi’nde eşinin ölümüyle sonuçlandığı bir olaya maruz kaldı. Bu olayın başında olaylar iki gün öncesinden başlıyor. Rümeysa’nın eşi eve geldiğince camın önünde iki tane boş bardak görüyor. Eşi bu boş bardakları gördüğünde akşam 'sen iki tane adamı eve aldın ve onlarla beraber oldun ya da onlara sana tecavüz etti ve sen bunu bana söylemiyorsun' diye bir tartışma başlatarak Rümeysa’yı darbediyor.

Daha sonra Rümeysa’yı 6 saat süreyle evdeki bodrumda kilitli olarak tutup, bu olayın itirafını sağlamak istiyor. Hatta evde iki çocukları var tarafların, çocukları sorguya çekiyor. 'Anneniz eve dün akşam iki tane adam aldı, onlarla beraber oldu, siz de bu durumu gördünüz, bana itiraf edin' şeklinde çocukları baskı altına alıyor. Çocuklar dondurma yediklerini ve bu bardakların orada unutulduğunu söyleseler de maktul Murat bunlara inanmıyor ve iki gün süreyle Rümeysa’yı eve hapsediyor.” diye konuştu.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

"UYUŞTURUCU MADDE ETKİSİYLE SENARYOLAR UYDURUYOR"

Murat Aydın’ın uyuşturucu madde kullandığını ileri süren Avukat Neslihan Çallıoğlu, olayın gelişimiyle ilgili, “Daha sonra yaşanan olaylarda Murat’ın bütün evi dağıtarak akşam meydana gelen olayın ya tecavüz ya da birlikteliğin izlerini arıyor. Hatta olay yerine ilişkin fotoğraflar var. Daha sonra hiçbir itiraf sağlamayınca kendi kafasından kullandığı uyuşturucu maddenin de etkisiyle birtakım senaryolar uyduruyor.

Bunlardan birisi mesela çok acı; evin dışında bulunan çöp kutusunu karıştırıyor ve burada Rümeysa’nın eski deri ayakkabılarını buluyor. Eski olması sebebiyle ayakkabıların üzeri yırtıklar mevcutmuş. O zaman diyor ki 'Bak bu adamlar seni sürüklerken ayağında bu ayakkabılar vardı. Bu ayakkabılar da bu yüzden böyle parçalandı. Sen bana itiraf edeceksin' diyor. Hatta Rümeysa’nın beyanlarından öğrendiğimiz kadarıyla çırılçıplak soyularak üzerinde bu birlikteliğe dair izlerin aranması da söz konusu. Daha sonra maktul, bu beraberliği ispatlamak üzere bir düğün olduğu senaryosunu kafasında canlandırıyor. Komşularını arıyor, 'Akşam düğün var mıydı biliyor musunuz?' diyor. Komşuları da 'Hayır düğünler daha başlamadı, düğün yoktu' diyorlar. Maktul bunun üzerine 'Hayır siz bana yalan söylüyorsunuz. Rümeysa’nın bu düğünde başına bir şey geldi ve ben bunu bulacağım, Rümeysa’yı da öldüreceğim' şeklinde beyanlarla başlayan olaylar artık ayın 13’ünde yaşanan kavgalarla beraber başka bir hal alıyor ve Murat 'öldüreceğim' dediği için Rümeysa, kendini savunma bahanesiyle eline evde bulunan tüfeği alıp, havaya doğru ateş etmek istediği sırada Murat’ın silaha müdahalesiyle beraber yaralanmasına ve daha sonra da ölmesine neden oluyor.

Rümeysa'nın tabii burada istediği sonuç aslında onu korkutmak ve havaya ateş etmek olduğu için Murat yaralanınca çok korkuyor ve yarasına tampon yapıyor. Hatta olaya ilişkin görgü tanıkları bunu görmüşler, ilk olay yerine geldiğinde Rümeysa’yı maktulün üstünde yarasına tampon yaparken buluyorlar. Ama maalesef tabii bu olay ölümle neticeleniyor.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

"CİNSEL SALDIRI SONUCU HAMİLE KALDI"

Rümeysa Aydın’ın bebeği doğurmak istediğini ifade eden Çallıoğlu, “Bundan sonra yaşanan olaylarda Rümeysa ilk şokla beraber bütün detayları verememişti bize. Kendisiyle cezaevinde görüştüğümüzde hamilelik durumu olduğunu söyledi. Zira yaklaşık 1,5 ay önce maktul Rümeysa’ya cinsel saldırıda bulunmuş ve bu cinsel saldırı hadisesi de yine ifadelerde yer almıştı. Öyle ki Rümeysa’yı cinsel saldırı sırasında bıçakla yaralamış ve olayın meydana geldiği yatakta bu bıçak izleri hala mevcut. Bu konuda yine bizim elimizde fotoğraflarla da sabit bir durum.

Rümeysa’ya hamilelik testi yapıldı. Yapılan hamilelik testinde 1,5 aylık hamile olduğu tespit edildi. Bundan sonra biz Rümeysa’nın bu özel durumu da dikkate alınarak tutuksuz yargılanmasını talep ettik. Maalesef bir karar gelmedi. Henüz tahliyesine ilişkin olumlu neticelenen bir süreç yok. Önümüzdeki hafta salı günü bu konuya dair bir karar verileceği bilgisini aşağı yukarı edindik. Tabii bunu Covid tedbirleri kapsamında değerlendirdiğimizde Covid'in anne ve bebek üzerindeki olumsuz etkileri ve gerek anne, gerekse de bebekte ölümle sonuçlanabilir hadiselere neden olması nedeniyle biz Rümeysa’nın tutuksuz yargılanmasını istiyoruz.

Rümeysa’ya hamileliğine son verip vermek istemediğini sorduğumuzda kesinlikle bu bebeği doğurmak istediğini eşinin katili olduğunu bir de bebeğinin katili olmayacağını bize beyan etti. Elbette biz kararına saygı duyuyoruz. Ancak hamilelik tedbirleri, hamilelik uygulamaları ve onun kontrolleri açısından kendisinin dışarıda bulunması hem kendi sağlığı için hem de bebeğin sağlığı için şart.

Gerek bizim mevzuatımızda gerekse de taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler kapsamında hamile kadınların tutuksuz yargılanmalarının önünün açıldığını görüyoruz. Biz bu bütün tedbirlerin uygulanmasını ve Rümeysa’nın bebeğini sağlıkla kucağına almasını temenni ediyoruz.” bilgilerini verdi.

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

Balıkesir'de eşini öldüren kadın, cezaevinde hamile olduğunu öğrendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)