Bakırköy saldırganı tahliye oldu
İHA

İstanbul Bakırköy'de 6 Eylül 2017'de Görkem Sertaç Göçmen, kız arkadaşıyla tartışırken orada bulunan ve kendilerine bakan kafenin işletmecisi ve çalışanları ile kavga etti. Darbedilmesi üzerine Göçmen, kafenin yakınındaki evine giderek pencereden silah ile ateş etti.

Açılan ateş sonucu o an parkta oturan Abdülhamit Pahıl, yaralandı.

KIZ ARKADAŞINI DARBETTİ, VATANDAŞLARIN ÜZERİNE ARACINI SÜRDÜ

Olaydan sonra gözaltına alınan Göçmen'in, aynı gün aracında kız arkadaşını darbettiği ve olaya tepki gösteren vatandaşlara öfkelenip aracını üstlerine sürdüğü de ortaya çıktı.

Bakırköy'de linç edilmekten korkan sürücü insanları ezdi İZLE

DAVA AÇILDI

Göçmen hakkında, “kasten yaralama", “tehdit" ve “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından dava açıldı. Sanık Göçmen, yargılandığı davada Abdulhamit Pahıl'a yönelik eyleminden dolayı “olası kasıt ile silahla yaralama" suçundan 2 bin TL adli para cezasına, Ali Arif Özel'e karşı “tehdit" suçundan ise 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

1.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Sanığa verilen bu cezalarda, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Kararın ardından mahkeme ateş etmenin “kasten güvenliğe tehlikeye sokulması" suçuna değil, “yaralama" suçuna teşebbüs kapsamında olduğunu söyleyerek Ali Arif Özet ve Emre Peker yönünden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzakere yazılmasını istedi. Yeniden hazırlanan iddianamede, Görkem Sertaç Göçmen'in 2 müştekiye karşı “basit yaralama" suçundan 1.5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Bakırköy saldırganı tahliye oldu

POLİS VE JANDARMA ÖZEL ÖNLEM ALDI

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu olarak yargılanan sanık Görkem Sertaç Göçmen getirilirken, çok sayıda taraf avukatı katıldı. Polis ve jandarma duruşma için özel güvenlik önlemi aldı. Müşteki olarak katılan Esranur Abacı, dershaneden çıktığını ve kaldırımdayken cipin, ayağının üstünden geçtiğini ifade ederek şikayetçi olduğunu söyledi.

ARABALAR OLDUĞU İÇİN GİDEMEDİ

Olay anında broşür dağıttığını belirten Büşra Yılmaz tanık olarak verdiği ifadede, “Sanık arabasının önünden geçen birine 'Ne bakıyorsun' diye inip tokat attı. Her şey öyle başladı, sonra vatandaş müdahale etti kavgaya. Herkes birbirine çok şiddetli müdahale ediyordu. Sanık arabaya bindi. Trafiğin seyir yönüne doğru hareket etmek istedi ancak arabalar olduğu için oradan gidemedi, kaldırımdan gitti. Olaydan yarım saat kadar sonra geri döndü. Döndükten sonra benim çalışma arkadaşlarımdan birine saldırdı, arkadaşımın kaşı patladı." dedi.

"İSTESE ARAÇTAN İNEBİLİRDİ"

Duruşmada müşteki avukatları, mağdur A.A.'nın zorla tutulduğunu ifade etti. Ek savunma hakkı tanınan tutuklu Görkem Sertaç Göçmen ise söz alarak “Ben olay günü aracımdan inip 10-15 kişi ile tartışıp kavga ettiğim sırada A.A. isterse araçtan inip gidebilirdi. Kendisini zorla alıkoymuş değilim, önceki savunmalarımı da tekrar ediyorum." diye konuştu.

TAHLİYE EDİLDİ

Sanığın annesi Avukat Aynur Göçme ise savunmasında olay anında müvekkilim meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini öne sürerek, sanığın tutuksuz yargılanmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, iki tarafın da tanık dinlenmesi talebini reddetti. Mahkeme, sanık Göçmen'in tutuklulukta geçirdiği süreyi ve delillerin büyük oranda toplanmış olmasını gerekçe göstererek Göçmen'in adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına hükmederek tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

"ÖLEN KİMSE OLMADIĞINI HALDE 16 AY TUTUKLU KALDI"

Sırf oğlunu savunabilmek için hakimliği bırakıp avukat olan anne Aynur Göçmen, duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı. Göçmen, “Olayda basit yaralamalar var. Maalesef oğlum ölen hiç kimse ölmediği halde 16 ayını tutuklu geçirdi. Benim oğlum iki üniversite okuyordu, bu 16 ay onun geleceğini çok kötü etkiledi fakat bugün aldığımız tahliye kararı için hepimiz çok mutluyuz. Mahkemeye teşekkür ediyoruz. Adil bir yargılanma süreci içerisinde adaletin ve hakkın yerini bulacağımıza inancımız tam. Kız arkadaşına uygulanan bir şiddet söz konusu değil. Oğlum, 4 yıldır kız arkadaşıyla birlikteydi. Eğer şiddet uygulasaydı bir insan birkaç kez şikayet edilirdi." dedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İTİRAZ ETTİ

Bu arada Görkem Sertaç Göçmen’in tahliye edilmesine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)