Bağcılar’da kardeşini öldürüp yakan ağabeyin cezası belli oldu
DHA

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde 10 Mayıs 2019 tarihinde, aralarında 6 yıldır süren miras husumeti sebebiyle çıkan tartışmada 66 yaşındaki İsmail Taban, kardeşi Behzat Taban’ın (54) kafasına kaldırım taşıyla vurarak öldürdü.

İsmail Taban, kardeşini öldürdükten sonra Çatalca’ya götürerek araçla birlikte yaktı.

Taban’ın, “haksız tahrik altında kardeşi kasten öldürmek" ve "mala zarar vermek" suçlarından 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

KARAR DURUŞMASI

Davada, karar verildi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık İsmail Taban, Ses ve Görüntülü Bilişim (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada maktul Behzat Taban’ın ailesi Pervin Taban, Arif Taban, Bahar Taban ve taraf avukatları yer aldı. Maktulün ailesi şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Bağcılar’da kardeşini öldürüp yakan ağabeyin cezası belli oldu(Behzat Taban)

"CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Aile avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek “Sanığın böyle bir cinayeti tek başına işlemiş olması yaş itibarıyla mümkün gözükmüyor. Tasarlayarak ve canice işlenmiş bu cinayeti, tek başına işlemiş olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

“MÜVEKKİLİM DİNİ DUYGULARI KUVVETLİ HACI BİRİDİR”

Sanık avukatı ise “Müvekkilin yaşı büyük ve hastadır. Kendisi dini duyguları kuvvetli ve hacı biridir. Ortada öldürme kastı yoktur, kasten yaralama vardır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLERİM TAKIM ELBİSE GİYEMEDİM"

Son sözü sorulan tutuklu sanık İsmail Taban ise “Çok pişmanım, keşke böyle olmasaydı. Sizden de özür dilerim, hastaneden geldim o yüzden takım elbise giyemedim." dedi.

Bağcılar’da kardeşini öldürüp yakan ağabeyin cezası belli oldu(İsmail Taban)

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Taban’ın “kardeşi kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın eylemi haksız tahrik altında işlediğine kanaat getiren heyet, sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın mahkemedeki saygılı tavrı, suçu ikrar etmesini takdiri indirim nedeni kabul eden heyet, sanığın “haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)