Bağcılar'da kaçan sürücünün çarptığı bekçi kurtarılamadı
İHA

İstanbul Bağcılar'da alkollü olan bir kişinin çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Polis, Önder Çınar'ın kullandığı 34 JDD 85 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Polisin uyarısına aldırış etmeyen sürücü, kaçtı. Bir süre polisten kaçmaya devam eden şüpheli, Küçükçekmece istikametine doğru aşırı süratli şekilde ilerledi.

İKİ BEKÇİYİ YOLA SAVURDU

Şüpheli, 2. Hürriyet Caddesi'ne geldiği sırada denetim yapan gece bekçilerine çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle denetim noktasındaki 2 bekçi yola savruldu. Bekçilerden Kansu Turan'ın diz altından sol bacağı koparken, Kadir Aykutluğ'un çeşitli yerlerinde kesikler ve yırtıklar oluştu.

Sürücünün kaçtığı otomobil ise caddedeki aydınlatma direğine de çarparak yaklaşık 200 metre sonra durdu.

Bağcılar'da kaçan sürücünün çarptığı bekçi kurtarılamadı VİDEO

ALKOLLÜ ÇIKTI

Polis ekiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralı 2 bekçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kaçan sürücü Önder Çınar (38)'ı kaza sonrası gözaltına aldı.

Şüpheli sürücü, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza sonrası gözaltına alınan Çınar'ın alkollü olduğu belirtildi.

Bağcılar'da kaçan sürücünün çarptığı bekçi kurtarılamadı

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırılan bekçilerden Kansu Turan yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Diğer bekçi Kadir Aykutluğ'un tedavisine devam ediliyor.

BAKAN SOYLU'DAN MESAJ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da , Kansu Turan için bir mesaj yayınladı.

Bakan Soylu, "İstanbul’da, dur ihtarına uymayan aracın çarpması sonucu şehit düşen Çarşı ve Mahalle Bekçimiz Kansu Turan'a, Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, yakınları ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Makamı âlî olsun inşallah." dedi.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİNE DEFNEDİLECEK

Öte yandan bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesinde şehit olan bekçi Kansu Turan’ın cenazesi hastanede yapılan işlemlerin ardından çalışma arkadaşları ve ailesine teslim edildi.

Hastaneden polis araçlarının konvoyu eşliğinde alınan şehit cenazesi, adli tıptaki işlemlerinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde yapılacak törenle Edirnekapı Şehitliğine defnedilecek.

Bağcılar'da kaçan sürücünün çarptığı bekçi kurtarılamadı

"ONLAR ARTIK BİZİM EMANETİMİZ"

Bu arada Turan’ın çocukluk arkadaşı Barış Koçak ise şehidin ailesinin son durumu hakkında bilgi verdi.

Koçak, “Benim çocukluk arkadaşım 2 yaşından beri beraber büyüdük. Söyleyecek kelime bulamıyorum gerçekten vatan sağ olsun, şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz ama artık bir son olmalı. Allah annesine sabır versin. Geçen sene babasını kaybetmiştik annesini yalnız bıraktı. Annesi ve nişanlısı, gerçekten çok kötü durumda nasıl yapacağız bilmiyoruz. Ama asla yalnız bırakmayacağız elimizden ne gelirse yapacağız. Onlar bizim emanetimiz. Bu vatan hainlere kalmaz.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)