Bağcılar'da ev bombalayan eski sevgilinin cezası belli oldu
AA

İstanbul'da yaşayan Tolga Zararsız (36), 2019 yılında, Bağcılar ilçesinde yaşayan eski sevgilisi D.K.'nin (30) evine el yapımı bomba atarak öldürme girişiminde bulunmuştu.

Olay anında yaralanma ya da can kaybı olmazken saldırgan Tolga Zararsız, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sanık Zararsız hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, atmış olduğu bomba ile müşteki D.K. ikamette bulunan herkese karşı ayrı ayrı 'Nitelikli Kasten öldürmeye teşebbüs ' ve 'Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' suçundan toplamda 43 yıldan 68 yıla kadar hapsi talep edilirken 5 bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılması istenmişti.

KARAR DURUŞMASI

Bugün Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması gerçekleşti. Duruşmaya, tutuklu sanık Zararsız ve müşteki D.K. ile babası E.K. katıldı. Tarafların avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Bağcılar'da eski sevgilisinin evine bomba atan sanığın davası başladı

"AYRILIK SONRASI YAKIN ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADI"

Zararsız, müşteki D.K. ile 2019 yılının sonunda arkadaşlığının başladığını, niyetinin ciddi olduğunu ancak ilişkilerinin 2020 yılının Ekim ayında bittiğini anlatarak, "Bu durumu ilk başlarda kabullenemedim doğru, bana çok zor geldi. Daha sonra D.K. benim arkadaşlarımla görüşmeye başlamış. Bu durum beni çıldırttı. Yakın arkadaşlarımla görüşmemesi için babasıyla görüştüm. Babası bana 'Bu duruma engel olacağım.' dedi ama olmadı. Benim hakkımda uzaklaştırma kararı aldılar. Ben de bu karara bazen uydum bazen uymadım. Uymadığım zamanlar da oldu." diye konuştu.

Bağcılar'da ev bombalayan eski sevgilinin cezası belli oldu

"PİŞMANIM"

D.K.'nin arkadaşlarıyla görüşmesi üzerine namusunun gittiğini hissettiğini aktaran Zararsız, olayda kullanıldığı patlayıcının birini patlamayacak şekilde ayarladığını söyledi. Zararsız, olay günü D.K. evden çıkınca Suriyeli arkadaşından haber aldığını belirterek şunları söyledi:

"Evin önünde 1,5 saat bekledim ama D.K. gelmedi. Evlerinin ışıkları sönüktü. Korkutmak amacıyla arka bahçe duvarının üstüne hazırladığım patlayıcıları koydum ve ateşledim. 6-7 metre kadar uzaklaşıp korunaklı bir yere girdim. Patlayıcı patladı, daha sonra kontrol ettim ve evin ışıkları yandı. Pişmanım.

"AMACIM KORKUTMAKTI, ONU HALA SEVİYORUM"

Öldürme ve zarar verme düşüncem olsaydı, malzemeleri damın önüne koyardım, duvarın dibine değil. Amacım onları korkutup D.K.'nin benimle iletişime geçmesini sağlamaktı. D.K.'yi hala seviyorum. Ben onları öldürecek bir insan değilim. Yaptığım her şeyden pişmanım."

MÜTALAA AÇIKLANDI

Duruşmada cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada; Zararsız'ın, kız arkadaşı müşteki D.K.'nin kendisinden ayrılmasını kabullenemeyip birçok kez evine giderek tehdit ve rahatsız etme eylemlerinde bulunduğunun iddia edildiği belirtildi. Olay günü, sanığın yanında getirdiği patlayıcı maddeleri müştekilerin evine attığı, maddelerden birinin patladığı, bir patlamamış bombanın, bomba imha ekibi tarafından daha sonra bulunduğu anlatılan mütalaada, müştekilerin daha önceki rahatsız etme hareketleri nedeniyle bu eylemi sanığın gerçekleştirdiğini iddia ettikleri kaydedildi. Mütalaada, sanığın evinde yapılan aramada, olay yerindeki patlayıcılara benzer bomba yapımı malzemeleri ele geçirildiği bildirilerek, söz konusu bombaların canlılar üzerinde öldürücü etkisinin olduğunu belirten rapor da alındığı aktarıldı. Mütalaada, sanığın bomba attığı sırada evde müştekiler E.K. ve N.K.'nin olduğu, D.K.'nin ise bulunmadığı bilgisine yer verildi.

Bağcılar'da ev bombalayan eski sevgilinin cezası belli oldu

48 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Zararsız'ın, 2 kişiye karşı "bomba atmak suretiyle öldürmeye teşebbüs etme" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" suçundan 30 yıldan 48 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen mütalaada, müşteki D.K.'ye yönelik "öldürmeye teşebbüs etme" suçundan kamu davası açılmışsa da sanık eylemi gerçekleştirdiği sırada müşteki evde bulunmadığı için Zararsız'ın bu suçtan beraatine karar verilmesi talep edildi.

"SENİ SEVMEYENİN PEŞİNDEN KOŞMAMAK GEREKİYORMUŞ"

Son sözü sorulan Zararsız, "Yaptığım şey doğru değil. Müştekilerden özür dilerim. Gereksiz bir hareketti. Seni seven bir insanın peşinden koşmak gerekiyormuş, sevmeyenin değil. Bazı şeyleri zorlamamak gerekiyormuş, bunu anladım." dedi.

Bağcılar'da ev bombalayan eski sevgilinin cezası belli oldu

8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, sanık Zararsız'ın "nitelikli şekilde mala zarar verme" suçundan 3 yıl 4 ay, "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçundan 5 yıl hapis ve 20 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar vererek, tutukluluğunun devamına hükmetti.

Bağcılar'da ev bombalayan eski sevgilinin cezası belli oldu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)