Mersin'de kocasını öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi

Mersin Anamur'da geçen yıl 31 Ağustos'ta yaşanan olayda, Alime Toprak isimli kadın, çalıştıkları muz serasında eşi Ali Toprak'ı başına tarım aletiyle vurarak öldürdü.

DHA'nın haberine göre; olayın ardından televizyon programına çıkan Toprak, cinayeti itiraf etti.

Tutuklandı

Gözaltına alınan ve cumhuriyet savcısının gözetiminde olay yeri incelemesinin ardından adliyeye sevk edilen Toprak, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

"Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti"

Toprak verdiği ifadesinde, "Eşimden sürekli şiddet görüyordum. O anda da tartıştık. Bana saldırdı. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti." dedi.

Alime Toprak hakkında, 'eşi kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Alime Toprak için mahkeme savcısı, mütalaa verdi. Savcı, Toprak'ın 'eşi kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını talep etti.

Nefsi müdafaa talebi

Davanın karar duruşması yarın Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesi Alime Toprak'ın avukatı Şifa Özdemir, nefsi müdafaa kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Toprak'ın yaşamak için öldürmek zorunda kaldığını savunan Özdemir, "Alime, maktulle 15 yıldır evliydi ve 15 yıl boyunca fiziksel, psikolojik, duygusal şiddete maruz kalmış. 14 yaşındayken tecavüze uğrayıp yaşı büyütülerek kendine şiddet uygulayan kocasıyla evlendiriliyor. İlk hamileliğini eşinin şiddeti nedeniyle düşükle sonuçlanıyor. Daha sonra 2 çocukları oluyor. Olay günü muz serasında sulama yapıyorlar. Maktul kumar borcunun ödenmesi için Alime'nin başka erkekle birlikte olmasını istiyor.

"Emsal teşkil eden bir karar olacak"

Bunun üzerine aralarında arbede çıkıyor. Maktul elinde bıçakla Alime'yi tehdit ediyor. Alime de yerde bulduğu muz kesme aletiyle kendisini koruyor. Savcılık mütalaasında 'haksız tahrik' indirimiyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya katılmıyoruz. Biz bunun 'meşru müdafaa' kapsamında olduğunu savunuyoruz. Bu noktada cezaya yer olmadığı kararının verilmesini talep ediyoruz çünkü şiddet gören kadınların kendilerini kurtarabilecekleri bir alan yok. Kadınlar da kendilerini korumak zorunda kalıyor. Bu karar çok önemli çünkü bizim için emsal teşkil eden bir karar olacak." diye konuştu.

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi -1

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi -2

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi -3

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi -4

Kocasını muz serasında öldüren Alime için 'nefsi müdafaa' talebi -5